Kütahya’da son 1 yıl içerisinde 3 bin 810 çiftin dünya evine girdiği bildirildi.
TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, yaptığı açıklamada, kentte erkeklerin evlenme yaşının 25,9 kadınlarda ise 22,8 olduğunu ifade etti.
Akyol, "Kütahya ilinde 2014 yılında 3 bin 810 çift evlenmiştir. Kütahya, Türkiye genelinde evlenme sayılarında en yüksek sayıya sahip olan 42. il durumundadır. Kütahya ilinde ortalama ilk evlenme yaşı erkeklerde 25,9, kadınlarda ise 22,8 olup erkek ile kadın arasındaki ortalama ilk evlenme yaş farkı 3,1’dir. Kaba evlenme hızına bakılacak olursa, Kütahya ili binde 6,65 ile kaba evlenme hızı en yüksek olan iller arasında Ege bölgesinde sonuncu sırada, Türkiye genelinde ise 68. sıradadır.
Ege Bölgesi’nde kaba evlenme hızı binde 7,66 olup Ege Bölgesi illeri arasında kaba evlenme hızı en yüksek olan il binde 7,93 ile Afyonkarahisar, en düşük hıza sahip olan il ise binde 6,65 ile Kütahya’dır. Ortalama ilk evlenme yaşına bakıldığında, Kütahya ilinde Ege Bölgesi ortalamasına göre kadın ve erkekte daha genç yaşta evlilik yapıldığı görülmektedir" ifadelerini kullandı. (EFE)