’Muhteşem Engelli’ unvanına sahip, 2013 Guinness Dünya Rekortmeni, engelli vücut geliştirme sporcusu Tolga Murat Balıkçı, yaşam hikayesini, başından geçen olayları, kısacası azmin zaferini kaleme aldı. 17 yaşında geçirdiği trafik kazasında sol bacağını kaybeden ve o günden sonra vücut geliştirme sporuna başlayan Tolga Murat Balıkçı, kazanılmadık madalya, kırılmadık rekor bırakmadı. Bu yüzden kitabına, hayatının felsefesi olan ’Gidene Üzülmeyin, Var Olanı Güçlendirin’ ismini verdi.
Avrupa Şampiyonluğu, üç Dünya Şampiyonluğu, bir Kainat Şampiyonluğu bulunan ve ağırlık kaldırmada 2013 Guinness Dünya Rekortmeni, ’Muhteşem Engelli’ unvanına sahip, engelli vücut geliştirme sporcusu Tolga Murat Balıkçı’nın hayatını anlattığı kitabı, ’Gidene Üzülmeyin, Var Olanı Güçlendirin’ piyasaya çıktı. 1998 yılında henüz 17 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında sol bacağını kaybetti. Balıkçı, hayata küsmek yerine daha sıkı sarıldı. Vücut geliştirme sporunda engeli olmayan arkadaşlarının kaldıramadığı ağırlıklarla çalıştı. Bunun meyvesini de dünya çapında kazandığı şampiyonluklar ve rekorlarla aldı. Tolga Murat Balıkçı, şimdi hayat hikayesinin tüm engellilere örnek olması için otobiyografisini yazdı.
KİTABI CUMHURBAŞKANINA HEDİYE ETTİ
Kitabının raflardaki yerini aldığı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Tolga Murat Balıkçı, “Benim yaşam amacım, engelli kardeşlerime yaşam kılavuzu olmak, isyanlarının önüne geçmek, şükretmeleri için mücadele etmekti. Kitabım, bir çıkış yolu arayan kardeşlerime yol gösterici niteliğindedir. İlk kitabımı Yeşilay’ın ödül töreninde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da hediye etme fırsatı buldum. Bu yüzden de çok sevinçliyim. Kitabımız, hem engelli hem de engelli olmayan birçok vatandaşımıza, içlerinde o güne kadar saklı duran, kesintisiz enerji kaynaklarını bulmalarını sağlayacak, yaşam amaçlarını bulmalarına yardımcı olacaktır” diye konuştu.