Adana Valiliği, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Tıbb-ı Nebevi Derneği ile Çukurova Kalkınma Ajansı’nın ortaklığı ve koordinesinde düzenlenecek olan “Adana 2015 Uluslararası İslam ve Tıp (Tıbb-ı Nebevi) Kongresi” ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi.
Komşu ülkelere yapılan çağrılar ve Türkiye’deki duyurular ile 17’si yurt dışından 143’ü yurt içinden 160 bilim insanının bildiri sunacağı ve 20’ye yakın poster sunumunun yer alacağı bilimsel kongre 7 Ekim 2015 Çarşamba günü saat: 10:00’da Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılacak.
Bildiriler Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, İlahiyat, Ziraat, Su Ürünleri, Veterinerlik gibi farklı bilim insanları tarafından hazırlandığı, ecdadın tıp tarihine yaptığı katkıların yanı sıra helal gıda, şifalı bitkiler, sağlıklı beslenme, ruh sağlığı, hastalara dini destek, aile hekimliği ve organ nakli gibi bir yandan modern tıbbın alanına giren diğer yandan da coğrafyanın dini hassasiyet ve sorumluluklarına referansı bulunan konuları içeriyor.
Kongre 8-9 Ekim tarihlerinde yine Çukurova Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Mithat Özhan Konferans Salonu’nun büyük ve küçük amfilerinde sürdürülecek.
10 Ekim günü ise, katılımcıların Hatay ve Mersin illerine gezileri yer alacak. Bilimsel kongrenin alanında ilk olma özelliği taşıdığı ve günümüzde yaşanan olaylar karşısında yeni bilimsel bakışlar getireceği bekleniyor.