Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, döviz ve altın fiyatlarındaki yükselişin, ikinci el araç satışlarını da olumsuz etkilediğini söyledi.
Araç fiyatlarının tahmini yüzde 10 oranında arttığını belirten İbrahim Öcal, "Dövizdeki yükseliş sıfır araç fiyatlarını arttırdı. Bu durum otomatik olarak ikinci el araç fiyatlarına da yansıdı. Yani her bir arabada tahminen 5 bin lira civarında artış oldu" dedi. Döviz ve altın fiyatlarının yükselmesinin piyasadaki satış hareketliliğini yavaşlattığını anlatan Öcal, "Geçen yılki ikinci el satışlarıyla bu dönemki satışlar arasında epey fark var. Sitemizde günlük 200-250 civarında olan satış sayısı bu dönem 150-175 arasına düştü" diye konuştu.
'DURGUNLUK YILBAŞINA KADAR SÜRER'
Elinde döviz ve altın olanların bu yatırımlarını bozdurmadığını bildiren İbrahim Öcal, şunları kaydetti:
"Ticaret hayatına olumsuz yansıyor bu durum. Dalgalanma ne zaman biterse araç satışları da artar. Ticarette döviz ve altın fiyatlarında dalgalanma olmaması gerekiyor ki canlılık olsun. Türkiye'nin sağlam bir ekonomisi var. Kırılganlık yok, piyasada güven var ama bu hükümetin kurulması önemli. İkinci el araç fiyatları bu seyirde devam eder. Satışlarda durgunluk olsa da bu seyri yılbaşına kadar götürür. İkinci el araç almak isteyenleri sitemize bekliyoruz. Araç alacak olanlar, araçlarını ekspertizlere göstererek noterden işlemlerini tamamlasınlar."

FOTOĞRAFLI