Yozgat’ta Kur’an Kursu öğrencileri pet şişe toplayarak camilerinin ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Fatih Mahallesi’nde bulunan Çengeltepe Cami’nin ihtiyaçlarının bir kısmı Kur’an Kursuna gelen öğrenciler tarafından karşılanıyor. Öğrencilerin sokaktan ya da evlerinden getirdikleri pet şişeler caminin bahçesinde toplanarak biriktiriliyor. Öğrencilere zaman zaman mahalle sakinleri de yardımcı oluyor. Toplanan pet şişeler hurdacılara satılarak caminin çevre düzenlemesi başta olmak üzere birçok ihtiyacı için harcanıyor.

Ankara’da yaşadığı yıllarda kendi mahallesindeki cami de plastik toplama merkezlerinin oluşturulduğunu ve emekli olduktan sonra Yozgat’a gelerek bu projeyi uygulamak istediğini dile getiren Osman Kalkan, müftülüğün ve cami görevlilerinin de bu projede kendisine yardımcı olduğunu söyledi. 2 yıldır bu projeyi Çengeltepe Cami’de vatandaşın dikkatini çekebilmek için uyguladıklarını da belirten Kalkan, toplanılan katı atık malzemelerle bin 500 TL kadar gelir elde ettiklerini dile getirdi.

Uygulanan projede maddiyattan önce amaçlarının Kur’an Kursunda bulunan çocuklara çevre bilinci aşılamak olduğunu da hatırlatan Kalkan, toplanan gelirlerle caminin çevre düzenlemesinin yanı sıra bay ve bayan lavaboları ile cami bahçesini çiçeklendirdiklerini aktardı.

Kur’an Kursu öğrencilerinden Rüştü Öztürk ve Ömer Buğra Başer ise evlerinden ve sokaktan getirdikleri pet şişeleri camilerinde bulunan depoya biriktirdikten sonra satarak caminin ihtiyacının karşılandığını söyledi.