Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Tarsus Yaşlı Bakım ve Huzurevi’nde kalan yaşlıları ziyaret ederek, çiçek verdi.
İl Sağlık Müdürü Başaralı, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında, Tarsus ilçesindeki huzurevinde yaşlılarla bir araya geldi. Başaralı’ya ziyaretinde, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Necmettin Yazıcıoğlu, Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli ile Aile ve Sosyal Politikalar Tarsus İlçe Müdürü eşlik etti.
Ziyaretinde, huzurevi sakinlerine çiçek takdim eden Başaralı, burada yaptığı konuşmada, “Bugün burada sizlerle olmaktan çok memnunum. Yaşamın doğası gereği hepimiz bir gün yaşlı olacağız. Bizim ananelerimizde büyüğe saygı göstermek vardır. Milletimizin önemli hasletlerinden biri olan büyüklerimize saygı ve sizlerin hayır dualarını almak için buradayız” dedi.
Yaşlılığın insan hayatının çok özel bir dönemi olduğunu vurgulayan Başaralı, “Şunu unutmamak gerekir ki, bizler de bir gün yaşlanacağız. Her toplum yaşlılarına gereken saygı ve özeni göstermelidir. İnşallah bundan sonra ekibimle beraber sizleri daha sık aralıklarla ziyaret etmeyi ve hayır dualarınızı almayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Devletin tüm imkanları ile ihtiyacı olan vatandaşların yanında olduğunu belirten Başaralı, Sağlık Müdürlüğü olarak yaşlıların sağlık alanında her türlü ihtiyacını gidermenin ve yanlarında olmanın asli görevleri olduğunu sözlerine ekledi.