Kuşadası’ndaki turistik tesisler, dokuz güne çıkartılan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayarak tatilcileri beklemeye başladı.
Sıkıntılı geçen turizm sezonunda bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla yüzü gülen turizmciler, bayramda hareketlenmesini bekledikleri iç turizm ile sezonun yaralarını sarmayı hedefliyor. Hem okulların açılmasının bayram sonrasına ertelenmesinin hem de bayram tatilinin de 9 güne çıkarılması, Kuşadası’ndaki turizmcilerin bir nebzede olsa yüzünü güldürdü.
Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden, “Bu yıl sıkıntılı bir sezon yaşanıyor. Okulların açılmasının ertelenmesinin kısmen de olsa bir faydası oldu. Eylül ayı doluluk oranları, geçen yılın biraz gerisinde gidiyor. Ama çok dramatik değil. Bayram tatilinin uzatılması bir merhem oldu. Turizme etkisi mutlaka olur. Tatil yapmamış ve ya ertelemiş olanlar bu Eylül ayının güzel havalarını güzel denizi değerlendirir” dedi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, alınan kararlar ile iç turizmin hareketlendiğini belirterek, turizmde yaraların sarılmasına katkı sağlayacağını söyledi. Okulların açılışının ertelenmesi ve bayram tatilinin 9 güne çıkarılması kararlarının erken açıklanmasının daha da büyük etki yapacağını belirten Çiçek, “Okulların açılmasının ertelenmesi iç turizme bir dinamik sağladı. Bölgemizdeki pek çok otelin yerli misafirlerimizle ek gelir elde ettiğini gözlüyoruz. Pek çok tesisimizin önünde geçtiğimiz yıllarda görmediğimiz kadar Türk plakalı araç var. Dolayısıyla bir nebze olsun bu yılki kayıplara bir merhem olmuştur. Tatilin uzamasının da azda olsa etkisi olacak ” dedi.