Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca; prim borcu olan Bağ-kur sigortalılarının SGK tarafından anlaşma yapılan bankalardan çekilecek kredilerle emekli olmalarına hak tanınmasına ait sürenin 31 Ağustos’ta sona ereceğini hatırlattı.

Başkan Çakırca yaptığı açıklamada, “Prim borcu olan Bağ-kur Sigortalıları Emeklilik yaşını doldurmuş olsalarda borçlarından dolayı emekli olamıyor, bu yüzden hem kendileri hem de aile fertleri sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlardı. SGK borcunu peşin ödeyerek kapatmak isteyen Bağ-Kur Sigortalıları için Kamu Bankaları başta olmak üzere, bazı bankalarla anlaşma sağladı. Bu bankalardan kredi kullanan Sigortalılar borçlarını kapattıkları tarihten itibaren emekliliğe hak kazanacaklardır.Kullanmış oldukları bu kredi taksitleri emekli maaşlarından kesilecektir” dedi.

Sosyal Güvelik Kurumuna prim borcu olan esnaf ve sanatkarların borçlarını yeniden yapılandırmaları ve yaşlılık aylığı bağlanacak sigortalıların bu imkandan faydalanabilmeleri için Ziraat Bankası ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında 6736 Sayılı Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasa dair kanuna istinaden imzalanan İşbirliği Protokolü imzalandığı, anılan protokolün 7020 sayılı Kanun gereğince sigorta pirim borçları yapılandırılan ve yaşlılık aylığı bağlanacak sigortalılara ,sigorta prim borcu kredisi kullandırılması amacıyla daha önce 31.08.2017 tarihine kadar uzatıldığını hatırlatan Melih Çakırca, bu sürenin birkaç içerisinde dolacağı için emekli olmayanların mağdur olmamaları için bu süreci çok değerlendirmelerini istedi.