İYİ Parti Samsun Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Bedri Yaşar, yurdun dört bir tarafında kaçak elektriğin büyük sorun olmaya devam ettiğini öne sürerek, caydırıcı önlemler alınmadığı için vatandaşların pahalı fatura ödemek zorunda bırakıldığını söyledi.


SAYIŞTAY RAPORLARINI DEĞERLENDİRDİ

TBMM KİT Alt Komisyonu'nda TEDAŞ'ın Sayıştay Raporları'nı değerlendiren Yaşar, kayıp-kaçak bedeli ile ilgili eleştirilerde bulundu. Yaşar, "Türkiye'de kayıp kaçak oranı ortalama olarak yüzde 10 civarındadır. Kayıp kaçak bedelinin mesken elektrik birim fiyatı üzerinden yıllık maliyeti; ortalama 11 milyar lirayı bulmaktadır. Vergiler ve diğer kalemler de eklenince, kaçak elektriğin faturası 22 milyar liraya ulaşırken, bunlar vatandaşın faturalarına yansıtılmaktadır" dedi.

TARIMA CAN SUYU VERİLSİN

Yaşar ayrıca tarımsal sulama yapanların ödeyemediği elektrik borçları silinmesi gerektiğini belirterek sözlerine şunları ekledi:

"Tarımsal sulama abonelerinin 1.4 milyar TL tutarındaki alacağına yönelik bir çalışma yapılmalıdır. Uzun süredir tahsil edilemeyen ve tarımsal sulamada ödeme imkanı olmayan çiftçilerimizin elektrik bedelleri devlet tarafından sübvanse edilsin. Can çekişen tarımımıza can suyu verilsin"

Elçin ABDİK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.