Tiyatro ve edebiyat dünyasının usta isimlerinden Haldun Taner doğumunun 100. yılında Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.
Beşiktaş Belediyesi, Haldun Taner’in 100. yaşını Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen çeşitli etkininler ile kutladı. Etkinliğe, Türk tiyatrosunun önemli ismi Ahmet Gülhan, Prof. Dr. Özdemir Nutku, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel ve çok sayıda sanatsever katıldı. Hayatını tiyatroya ve edebiyata adayan Haldun Taner’in Eğitmen yanını anlatan Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, oyun yazarlarının ağaçlarda yetişmediğini ifade etti. Gecede sinevizyon gösterisi ile Haldun Taner’i, Tiyatrocu Ferhan Şensoy Haldun Taner anlattı.
Haldun Taner’in yazdığı oyunlardan sahnelerin sunulduğu gecede, Usta’nı ilk kabare tiyatrosu olan “Vatan Kurtaran Şaban” isimli oyun Kabare Dev Aynası Tiyatro grubu tarafından ve "Onikiye Bir Var" hikayesinden bir bölüm Ali Erdoğan tarafından sahnelendi.
“OYUN YAZARLARI AĞAÇLARDA YETİŞMİYOR”
Öğrencilik yaptığı yıllarda Haldun Taner’i tanıdığını ve ona hayran olduğunu belirten Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, “Ben İstanbul Üniversitesini bitirmek üzereyken, Haldun Taner hocam oldu. Herkese açık tiyatro dersleri verdi. Bende 4 dönem boyunca bu verdiği tiyatro derslerine girdim. Bu dersler yalnız üniversite öğrencilerine değil tiyatroya meraklı herkesin geldiği derslerdi. Oyun yazarı Haldun Taner’in 100. Yaş gününü kutluyorsak, şunu söylemek isterim oyun yazarları ağaçlarda yetişmiyor. Taner bize on yedi yaşlarındayken bile sevgili arkadaşlarım diye hitap ederdi. Son derece alçak gönüllü ve her bilgiyi paylaşmaya hazırdı” dedi.