Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediyesi’nin kısıtlı olanaklarla hizmetin dozunu artırmasının, inançlı çalışma, hakkaniyetli para harcama politikası ve şeffaf ihale politikasıyla gerçekleştiğini söyledi.
Sözlü, Kozan’da Alparslan Türkeş Parkı’nın açılışı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. İlçe Belediye Başkanları, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Uzunlular, MHP Adana Milletvekili Adayları, Belediye Mecis Üyeleri, Belediye Bürokratları ve Kozanlılar’ın katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, yeni hizmetlerin müjdesini verdi. Sözlü, “Bugünkü park Kozan’a yapacağımız hizmetler yanında Okyanusta damla. Çok daha büyük hizmetler arkasından geliyor. Nihayetinde hizmeti üstlendiğimiz süre henüz 1 yıl. Takdir edersiniz ki, yeni seçilmiş bir belediye başkanı için 1 yıl rehabilitasyon dönemidir. 1 yıl ancak bunun karşılığıdır. Görüyoruz ki Kozan’da önemli hizmetlere imza atılıyor. Kozan’ın içme suyundan, Kozan’ın güzelleşmesine katkı koyacak parklarına, altyapısına, yollarına, köylerinin yollarına kadar çok önemli hizmetleri hayata geçiriyoruz. Kozan Belediyesi’yle de büyük bir dayanışma içindeyiz.
"40 MİLYON LİRALIK PROJEYİ, 7 BUÇUK MİLYON LİRAYA MAL ETTİK"
Sarıçam’dan İmamoğlu’na, İmamoğlu’dan Kozan’a, daha yukarılarda Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli bütün ilçelerimizde var gücümüzle çalışıyoruz. Yıllardan bu yana Karayolları ağında olan Feke-Mansurlu yoluyla ilgili,çalışmaları onların yapmaması hemşehrilerimizi, insanımızı olumsuz etkilediği için biz gerçekleştiriyoruz. Mansurlu’dan Kozan’a giden bir ham orman yolu var. Kozanlıların yaylaya ulaşımı için ana yoldur. Orası da kendi karayolu ağımızda gibi faaliyet göstererek, asfalt kaplama da dahil modern hale getiriyoruz. Kozanlılar, Kadirlililer Göller Yaylası’nı kullanır. Anadolu fethedildiğinden beri oraya devlet hizmeti gitmemiş. 5 yıl önce yapılan 40 milyon liralık projeyi biz yeniledik, suyun kaynağını değiştirdik, daha yakına gittik. Çünkü ezbere çalışmıyoruz. Kamu kaynağı harcarken bunu nasıl daha verimli kullanacağımızın hesabını yaparak, 40 kilometrelik hattı 15 kilometreye düşürerek projeyi gerçekleştiriyoruz. Altyapısını kendi imkanlarımızla yaptık. Dağları, Ferhat’ın Şirin’e aşkıyla yaptığı gibi, biz de halkımıza hizmet aşkıyla yıkıp, dağıttık Allah’ın izniyle. Ramazan ayı içinde Göller’de suyu akıtacağız. 5 yıl önce 40 milyon liraya yapılamayan projeyi, 7 buçuk milyon liraya anahtar teslim gerçekleştireceğiz. Ramazan ayı öncesinde Göller’de suyu akıtacağız Allah’ın izniyle” dedi.
"BÜYÜKŞEHİR’İN YOL STANDARDI, KARAYOLLARININKİNDEN İYİ OLACAK"
Su hizmetinin dışında bölgeye yapılacak yol çalışmalarıyla ilgili de ayrıntılı bilgi aktaran Başkan Sözlü, “Göller’den sadece su akmayacak, Göller’den Saimbeyli’ye uzanan güzergahta 15 ile 20 km’lik yeni bir bağlantı yolu olacak. Göller’den Kozan’a kadar da yolun rehabilitasyonunu yapacağız. Karaisalı-Kızıldağ yolunda, ya da Göller için su yolu açtığımız yerdeki gibi, Göller’in Kozan’a bağlandığı yolu da, 3 şeritli, ortada sollama şeridiyle, bir otobanın yarısı haline getireceğiz. Onu da bu yaz bitireceğiz. Genelde devletin yaptığı yollar, duble olanlar hariç hep iki şeritli. Kozan’ın bütün köylerine, yaylalarına çıkan, dağların içindeki yolların hepsi inşallah bizim yaptığımız 3 şeritli, modern asfalt kaplama standartlarına ulaşacak. Kozan’ın yollarının hepsini bu yıl bitirmeyi ümit ediyorum. Göller ve Kızıldağ’da çalışan ekiplerimiz hiç boş kalmayacak. Gelecek yıl da Allah nasip ederse Feke, Tufanbeyli ve Saimbeyli’de kötü dağ yolları kalmayacak. Milliyetçi Hareket Partisi’nin yol standardı, bu bölgede devletin yol standardını geçecek. İş sadece parayla değil, iman gücüyle, inançla yapılır. Bu yolları kendi imkanlarımızla yapıyoruz” deyi konuştu.
"DAHA FAZLA ÇALIŞMAMIZA RAĞMEN, DAHA AZ YAKIT KULLANMIŞIZ"
Yeni yasanın ardından Büyükşehir’in sorumluluk alanının bütün vilayete yayıldığını kaydeden Başkan Sözlü, şöyle devam etti:
“Büyükşehir en ücra köşelerde yol, su, kar temizleme, altyapı çalışmalarını gerçekleştiriyor. 1 yıllık faaliyet raporumuz gösterdi ki; geçen yıl sadece şehir içinde çalışan belediyeden, bütün vilayet bazında çalışmamıza rağmen yüzde 25 daha az mazot sarfiyatımız olmuş. Yani işin rahmani tarafından bir değerlendirme yapılırsa, bunun ne anlama geldiği anlaşılır. Daha çok çalışmışız fakat daha az yakıt harcamışız. İhalelerde davet usulü değil, açık rekabet usulüyle çalıştık. 110 milyon liralık keşif bedelli, iki parçada ihaleye götürdüğümüz bir yol işi, 29 ve 34 milyon olmak üzere, toplamda 53 milyona yapılacak. ASKİ’nin temel atma törenleri başladı ve art arda yenileri yapılacak. Toplam 60 milyon liralık keşif bedelli işin tamamını 21 milyon liraya yaptırıyoruz. Muhterem Türkmen Beyimiz, Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin kaynak işini nasıl çözeceğini düşünürseniz, öncelik verilen yerde çözüm bulunacağı ortaya çıkar. 19 Mayıs’ta, Fikir Önderimiz Rahmetli Alparslan Türkeş adına bir park açılıyor olması çok anlamlı. İş birliğimiz devam edecektir. Kozan’ın her köyüne ulaşım için Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri planları var. Hizmetlerimizin arkası gelecek, enkaz edebiyatı yapmayacağız. Söz verdiysek yaparız, arkamızda halkımız, Cenab-ı Allah var.”
Başkan Sözlü, Kozan’da halkla ve esnafla da buluştu, ardından Ülkü Ocakları’nın düzenlediği konser etkinliğine katıldı.