İSTANBUL Avcılar’da kadınların parklarda yanlarında kendisini rahatsız edecek kimse olmadan oturabileceği lale şeklinde tek kişilik 600 plastik koltuk yerleştirildi. İlgi gören bu koltukların sayısının 1200’e çıkarılacağı açıklandı.
Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, kadınları sosyal yaşamın içinde tutabilmek amacıyla ilçe merkezinde daha önce yaygın olarak kullanılan üçlü bankların yerine tek kişilik koltuk uygulamasına geçtiklerini söyledi. İlçedeki parklarda daha önce yaygın olarak bulunan üçlü oturma gruplarında kadınların rahat oturamadıklarını gördüklerini anlatan  Başkan Toprak, şunları anlattı:
"Üçlü oturma gruplarına birer erkeğin oturduğunu, buna karşılık üzerinde geleneksel kıyafetleri bulunan elleri poşetlerle dolu, yorgun olduğu belli bir kadınımızı gördüm. Yıllarca bu ilçede oturdum, doktor olarak görev yaptım. O kadınımızın; banklardan birine otursa; kendisini gören bir tanıdığının ‘Parkta oturuyordu, yanında biri vardı’ diye düşünmesinden çekindiği için oraya oturmadığını biliyorum. Kadının sosyal yaşamın içerisinde olması, özgürce seçim yapması için ona başka bir seçenek sunmamız gerekiyordu. Kadınlarımız için temiz, şık, çantasını, poşetini asabileceği, oturacağı zaman, istediği yöne çevirebileceği İstanbul’u simgeleyen lale şeklindeki bu koltukların bizim için uygun olduğunu gördük."
Başkan Toprak, Avcılar’da Kültür-Sanat Parkı’nda siyah ve beyaz, Atatürk Parkı’nda Türk bayrağını simgeleyen kırmızı ve beyaz, çocuk parkları ve diğer alanlara rengarenk tek kişilik 600 plastik lale koltuğu monte ettiklerini, bu sayının yakında 1200’e çıkarılacağını söyledi. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, kadınların artık 360 derece dönebilen, katlanır lale koltuklarda tek başlarına, hiç kimseye karşı kendilerini sorumlu hissetmeden özgürce oturabildikleri bunu kadının sosyal yaşamın içinde yer alması için tercih ettiklerini ekledi.

FOTOĞRAFLI