Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilen '3’üncü Apexmasters Turkish Drift Series' yarışlarına hız tutkunları akın etti.
Üçüncüsü düzenlenen Apexmasters Turkish Drift Series yarışlarının ilk ayağı Atatürk Olimpiyat Stadı otoparkında başladı. 21 aracın katıldığı yarışlarda ilk olarak sıralama turları yapıldı. Sıralama turlarının ardından Top16’ya kalacak olan araçlar final yarışları için kıran kırana mücadele etti. Bol atraksiyon ve heyecan içerisinde geçen yarışlara hız tutkunları yoğun ilgi gösterdi. Yaz tatiline giren çocukların da yarışlara ilgi gösterdiği görüldü.
Hız tutkunu Drift yarışlarına katılan yarışmacılar, “Bu bizim yarışlarımızın olmazsa olmazı ön eleme diyebiliriz, araç sayısı kaç olursa olsun ilk on altıya giren devam ediyor diğerleri eleniyor. İddiamız var heyecanda var bir puan peşindeyiz onu yakalamak için bir adrenalin pompalanıyor heyecanlanıyoruz” dedi.
Drift Kulübü Başkanı Abdurrahman Özen, ”Türkiye’de biz bu yarışı 3 yarış olarak yapıyoruz. Bugünkü yarış sezonun ilk yarışı, Eylül ve Ekim aylarında da ikinci yarış ve final yarışları olacak. Şuan 16 pilot sıralama turları için piste çıktılar. 3’er tur atacaklar en iyi yaptıkları turu hakemler baz alıyorlar. Yarışları İstanbul Drift Kulübü organize ediyor. Biz Apexmasters Turkish Drift Series üç senedir yapıyoruz. Bu üçüncü senemiz, hızla da büyüyerek devam ediyor. Burada asıl verilmesi gereken mesaj şudur drift aslında sokaklarda yapılacak bir spor değildir. Mutlaka bu tür güvenliğe alınmış pistlerde ve profesyonel ortamlarda yapılması lazım” diye konuştu.
Yarışları izleyen bir vatandaş, “Çocukları da aldık geldik. On beş gündür bunun üzerinde konuşuyoruz. Çocuklara da bir nevi karne hediyesi oldu. Araçları heyecanla bekliyoruz, oldukça keyifli. Karşı taraftaydık, dumanı yeyince bu tarafa geçtik. İlk gelişimiz” şeklinde konuştu.
Yarışların çok keyifli olduğunu belirten Yeliz Aydın Arslan ise, “Çok heyecanlı, daha öncede sağ koltuğa oturduğum için onu hayal ediyorsunuz ve daha da keyifli oluyor. Daha önce antrenmanlara gelmiştik. Denemek isterdik ama yapabilir miydim bilemiyorum, bu profesyonellik isteyen bir şey. İçerideki durumla izlemek çok başka” dedi.
Yarışlar, akşam saatlerine kadar devam edecek.