BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom ve Hollandalı iş adamlarını ağırladı. Türkiye’nin Hollanda hakkında Sneijder, Van Persie ve lale dışında yeterli bilgisinin olmadığını belirten Başkonsolos Schuddeboom, "Ticari ilişkileri daha fazla güçlendirmeliyiz" dedi.
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu üyesi İlker Duran, Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom ve Hollanda’dan gelen iş dünyası temsilcilerini konuk etti. Altıparmak Temsilcilik Binası’nda gerçekleştirilen ziyarette, Remzi Topuk ve İlker Duran, Bursa ekonomisi, BTSO’nun projeleri ve son gelişmeleri hakkında bir bilgi verdi.
Remzi Topuk, Bursa’dan Hollanda’ya ihracat yapan 361 firma bulunduğunu belirterek, buna karşın ise Bursa’da Hollanda sermayeli 29 firma faaliyet gösterdiğine işaret etti. Topuk, Türkiye’nin 2015 yılı ilk 6 ayda Hollanda ile ihracatının yaklaşık 1.5 milyar dolar, ithalatının ise 1.6 milyar dolar civarında olduğunu kaydetti. Bursa ve Hollanda arasında ihracatın 2014 yılı itibariyle 128 milyon dolar iken, ithalatın ise 76 milyon dolar olarak gerçekleştirildiğini belirten Topuk, "Bursa iş dünyası olarak bu verileri yeterli bulmuyorum. İkili iş görüşmeleri, ziyaretler ve çeşitli etkinliklerle iki ülke arasındaki ilişkileri daha fazla güçlendirmeliyiz" dedi.
BTSO Yönetim Kurulu üyesi İlker Duran ise BTSO olarak Hollanda ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin artması noktasında çalışmalar gerçekleştireceklerini vurguladı.
'HOLLANDA, VAN PERSIE VE SNEIJDER’DEN İBARET DEĞİL'
Başkonsolos Robert Schuddeboom, Hollanda’nın rekabetçilikte ve inovasyonda dünyada 5’inci sırada yer aldığını ifade etti. Hollanda ekonomisinin son zamanlarda büyük güç kazandığını belirten Schuddeboom, "Türkiye, Hollanda ekonomisi ile ilgili yeterli bilgiye sahip değil. Hollanda denilince ilk akla Sneijder, Van Persie ve laleler geliyor. Ama Hollanda ekonomisi bundan ibaret değil. Başta Bursa olmak üzere Türkiye’de bu algıyı düzeltmek istiyoruz" diye konuştu.
Ziyaretin ikinci bölümünde ise Bursalı firmalar ile Hollanda’dan gelen iş dünyası temsilcileri ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI