TRABZON (AA) - Trabzon Sanatevince düzenlenen "9'uncu Uluslararası Sanat Günleri" 19-22 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Trabzon Sanatevinden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile özel sponsorların desteklediği 9. Uluslararası Sanat Günleri'nin 4 gün süreceği belirtildi.

Gürcistan, Rusya ve İran'dan sanatçıların da katılacağı etkinlikte yönetmen Onur Ünlü ve Erhan Tuncer, oyuncu Bennu Yıldırımlar ile Gün Koper'in de yer alacağı kaydedilen açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti Radyo Televizyon Üniversitesi Rektörü, belgesel yönetmeni ve yazar Shahab Esfendiyari de İran sineması üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Yönetmenliğini Erhan Tuncer'in yaptığı 'Ağustos Böcekleri ve Karıncalar' filminin gösterimi ve İran Tebriz Ayna Tiyatrosu'nun 'Setterhan' oyunu da tiyatroseverlerle buluşacak." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, yazar Buket Uzuner, yazar-şair Cezmi Ersöz, şair-oyuncu Taner Cindoruk'un söyleşi ve imza günlerinde okurlarıyla buluşacakları belirtilerek, Gürcistan'dan Batum Devlet Sanat Üniversitesi Müzik Fakültesi Opera Grubu ve Elesa Halk Müziği Topluluğu ile müzik grubu BabaZula'nın sahne alacağı bildirildi.

Ayrıca fotoğraf sanatçısı Güler Ertan ve Leyla Emektar'ın da "Fotoğrafımızda 1960'tan Günümüze" sergisini açacağı etkinlikte, Trabzon Sanatevi Godesbana Atölyesi'nin Rus tasarımcı Liliya Gorbatsevich'in hazırladığı "Keçe El Sanatları" defilesinin de sergileneceği kaydedildi.