Kemalpaşa Belediyesi, çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm Kemalpaşalıların rahatça faydalanacağı 7 yeni spor tesisini hayata geçirdi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, pek çok mahalleye spor tesisi yaptıklarını belirterek sporun yaşam standartlarını yükselttiğini ve kaliteli bir hayat döngüsü sağladığını söyledi. Başkan Uğurlu, “Göreve başladığımızdan bu yana 7 yeni spor kompleksi yapıp hizmete açarken, ilçe merkezinde bulunan spor merkezlerini de spor tesisine dönüştürüp halkımızın hizmetine sunduk. Hem modern hem de eksiksiz tesisler kuruyoruz. Kemalpaşalılar, paintballdan at manejine kadar sporun her branşı ile iç içe olmalı ve tanımalıdır. Kişisel dönüşüm ve değişimin etkenlerinden en önemlisi şüphesiz spordur” dedi.

Kemalpaşalı gençlerin spor yapabileceği mekanları artırmanın da önemine değinen Başkan Uğurlu, şunları söyledi: “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumanın, zamanı verimli geçirmelerinin, geleceğe daha sağlıklı yürümelerinin tek yolu spor ve sanat ile iç içe yaşamalarıdır. Kemalpaşa, fiziksel açıdan değişirken, sosyal açıdan da değişmesi zorunluydu. Ne mutlu ki, bugün her türlü spor branşına sahip çıkıyor ve daha çok gencimizi spor ile kaynaştırmaya çabalıyoruz. Kemalpaşa’ya 7 yeni spor kompleksi, 3 yüzme havuzu kazandırdık. Faaliyette olan spor komplekslerimizin Kemalpaşa’ya çok faydalı olacağına inanıyorum. Geniş alanlara kurduğumuz bu tesisler, hem modern hem eksiksiz donanıma sahip tesislerdir. Yeni neslin kendinden emin, sportif ve sosyal yaşama adapte bir şekilde geldiğinden eminim. Bunun için biz de durmadan çalışıyoruz.”

7’den 70’e spor

Kemalpaşa Belediyesi olarak 17 farklı branşta spor kursu düzenlediklerini de sözlerine ekleyen Uğurlu, “Hanım kardeşlerimizin de yararlanmaları için aerobik, fitness, zumba ve pilates kursları açıyoruz. Farklı yaş gruplarına yönelik olarak açılan basketbol, voleybol, futbol, cimnastik, judo, okçuluk, masa tenisi, kickboks, basketbol, voleybol gibi kurslar; yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla devam ederken ilçe merkezinde ve bağlı mahallelerde bulunan farklı tesislerimizde gerçekleşen kurslarda bir yandan sportif becerilerini geliştiren katılımcılar, bir yandan da eğlenceli vakit geçirme imkanı buluyor. Yaz-kış demeden, 7’den 70’e tüm Kemalpaşalıların spor yapması ve sağlıklı bir yaşam sürmesini amaçlıyor çalışmalarımıza bu doğrultuda şekil veriyoruz” ifadelerini kullandı.