Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Ukrayna'nın sadece kimlik kartıyla seyahat için mutabakata vardığını belirterek, "Karşılıklı ziyaret ve turist sayısını artırmak istiyoruz. Halklarımız arasında daha fazla temas olsun istiyoruz. O nedenle bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlikleriyle ülkelerimizi ziyaret etmesi için hazırlıkları tamamladık. Yaz gelmeden bunu başaracağız" dedi.
 
UKRAYNA DEVLET BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ


Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Çavuşoğlu, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyinin (YDSK)  alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubunun 5’inci toplantısı için geldiği  başkent Kiev’de Poroşenko tarafından kabul edildi.         

Dışişleri Bakanlığı Kültür, Doğu Avrupa ve Asya İşleri Müsteşar  Yardımcısı Ümit Yardım ve Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel’in hazır  bulunduğu görüşmede bölgesel ve ikili ilişkilerin ele alındığı bildirildi.         

Bakan Çavuşoğlu daha sonra Ukrayna’da yaşayan soydaşların  temsilcilerini kabul etti. Çavuşoğlu, Kırım Tatar halkının lideri ve Ukrayna  milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı  Refat Çubarov, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Ukrayna Temsilcisi Marat Rasulov,  Ukrayna Gagauzları Birliği Derneği Başkanı Vasiliy Keloglu ve  Odessa Bölge  Meclis Başkan Yardımcısı Yuriy Dimçoglu ile bir araya geldi.  
 
15 TEMMUZ SERGİSİNİNİN AÇILIŞINA KATILACAK       


Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısının ardından basın toplantısı  düzenleyecek Çavuşoğlu ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Fetullahçı  Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı (AA)  muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz’da Türkiye’de Ne Oldu?"  başlıklı serginin açılışını da yapacak.