Hatay’ın İskenderun İlçesinde “Kentsel Dönüşüm Projesi’nin” tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.
İskenderun Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan ve Kaymakam H. Hasan Özyiğit de katıldı. İskenderun Belediyesince düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kentsel dönüşümün ev yıkıp ev yapmaktan ibaret olmadığını İskenderun’un çehresinin değişeceğini ifade etti.
İnsanların daha huzurlu ve yaşam kalitesinin yüksek olması için çaba sarf ettiklerini belirten Kaymakam Özyiğit ise, “yeni bir kent, yeni bir medeniyet inşa edilecek. Kent kültürü aynı zamanda yeni bir yaşam biçimidir” dedi.
İskenderun’da planlanan projenin kentsel dönüşümde Türkiye’nin ikinci büyük projesi olduğunu ifade eden Şehir Plancısı Burcu Deveci ise tapulu arsa ve tapulu konut sahiplerinin hak sahipleri olacağını söyledi. İlçede 3 etap şeklinde imar çalışması yaptıklarını kaydeden Deveci, “62 metrekare den 174 metrekareye kadar farklı konutlar ürettik. 1474 konut üretiyoruz. Bir üstgeçit yapılacak ve bunların hepsini kentsel dönüşüm projesi ile hayata geçireceğiz. Yaptığımız konutların metrekaresi 1600 TL satışa sunulacak. Çok cüzi miktarlarda işgalci vatandaşlarımız da konut sahibi olabilecek. Vatandaşımızı evlerinden çıkarmadan ev sahibi yapıcağız. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyecek bir proje ile karşınıza çıkıyoruz” diye konuştu.
Toplantı, soru ve cevap şeklinde devam etti.