SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL /

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu ile Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen "Hakemliğe Başlangıç Kursu" adlı seminer gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliğe MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, UEFA Hakem Kurulu Üyesi ve MHK Danışmanı Jaap Uilenberg Ve FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır katıldı.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Bu kursun amacı, Türk futbolu için yetenekli hakemler yetiştirmek" dedi.

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ise böyle bir ortamda olduğundan dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, şunları söyledi;

"Türkiye'nin en iyi üniversitesinden biri olan Boğaziçi'nde sizinle olmaktan dolayı çok mutluyum. İnanıyorum ki buradan çok iyi hakemler çıkacak. Sizler çok şanslısınız çünkü Uilenberg ile eğitiminize devam ediyorsunuz. Ben kendisi ile tanıştığımda hakemliğimde 15. yılımdaydım. Sizler o yüzden çok şanslı hakem adaylarısınız."

Çakır ayrıca, "Profesyonel hakemliğe geçiş aşamasında Yıldırım Demirören'e teşekkür ediyorum. Eski MHK başkanlarına ve Namoğlu'na da teşekkür ediyorum. Çok huzurlu bir çalışma ortamımız var. Dünya hakemlerinden farkımız, güzel tesislere sahip olmamız. Bizim zamanımızda bunlar yoktu. Biz çok çalıştık. Bir şeyleri başardık ve hala da çalışıyoruz. Bayrağı en tepede teslim etmek istiyoruz. Tek hedefim, bayrağı yukarı taşıyan arkadaşları alkışlamak olacak" şeklinde konuştu.

Yaptığı kısa konuşmanın ardından hakem adaylarına görüntülü ders veren Çakır, ekranda gösterilen pozisyonları genç hakem adayları ile tartıştı.

Hakem adaylarına eğitim veren UEFA Hakem Kurulu Üyesi ve MHK Danışmanı Uilenberg, Cüneyt Çakır ile alakalı olarak, "Cüneyt'i ilk seyrettiğim maç 5 sene önce Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanan Galatasaray - Sivasspor maçıydı. İşte o gün Cüneyt'in yakın zamanda dünya futbolunun önemli hakemlerinden biri olacağını anlamıştım" ifadelerini kullandı.