Adana'da gerek kurbanlık hayvan sayısı, gerekse hayvan fiyatları yönünden herhangi bir sıkıntı yaşanmasının beklenmediği bildirildi.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 15-18 Ekim tarihlerinde idrak edilecek olan Kurban Bayramı süresince kurbanlık hayvan hareketleri ve kurban kesimleri konusunda herhangi bir sorun yaşamaması amacıyla İl Kurban Komisyonunca gerekli çalışmalar yapıldı. Bu amaçla tüm ilçelerde hayvan satış ve kesim yerleri tespit edilerek ilan edildi. Halkın veteriner kontrolünde olan bu yerlerden hayvan alması ve kestirmesi, olumsuz görüntüler yaşanmaması ve ilin genel prestiji açısından büyük önem taşıyor.

Kurban kesim ve satış yerlerinin denetimi konusunda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinden yeterli sayıda veteriner hekim görevlendirmesi yapıldı. Bayram süresince de denetimlere devam edilecek.

Adana'nın büyükbaş ve küçükbaş tüm hayvanları son yıllarda küpelenerek kayıt altına alındı. Kaçak hayvan hareketlerine kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek. Ayrıca Adana genelinde programlı aşılama çalışmaları zamanında yapılarak hayvan sağlığının korunmasına azami çaba sarf edildi.

Adana'da 2012 yılında bir önceki yıla göre büyükbaş hayvan sayısı yüzde 26, küçükbaş hayvan sayısı ise yüzde 41 oranında arttı. Şu anda 38 bin 678 büyükbaş, 110 bin civarında küçükbaş kurbanlık hayvan var. Bu nedenle gerek kurbanlık hayvan sayısı ve gerekse hayvan fiyatları yönünden Adana'da herhangi bir sıkıntı yaşanması beklenmiyor.