AK Parti Çorum eski il başkanlarından Faruk Özkader, milletvekili aday adaylığını açıkladı.
Bir dönem AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Av. Faruk Özkader, parti binasında düzenlediği basın toplantısının ardından adaylık müracaatını yaptı.
Milletin tarihsel yolculuğunda oldukça hareketli, çalkantılı, değişimli dönüşümlü bir süreci hep birlikte yaşadıklarını ve yaşamaya da devam ettiklerini dile getiren Özkader, 200 yıldır özgüveni hırpalanan, hem içerden hem dışarıdan iteklenen, yağmalanan bir ülkenin bugün özgüven kazanarak kendine gelip ayağa kalktığını söyledi.
Özkader, bu büyük değişimi, yeni bir Türkiye, büyük bir Türkiye hayali kuranlar, adalet ve kalkınma rüyasını gerçeğe dönüştürmek isteyenler, 77 milyon vatandaşın dost ve kardeşliğini savunanlarla bağrından AK Partiyi çıkaran ve her seçimde ona sahip çıkan aziz milletin gerçekleştirdiğini ifade etti.
Bugüne kadar yerel ve genel seçimlerin, referandumların tek galibinin AK Parti ve millet olduğunun altını çizen Özkader, “Çünkü bizim partimiz bir etnik kökenin, bir çıkar odağının partisi değildir. Bizim partimiz 780 bin kilometrekarenin partisidir. Türkiye’nin tamamında varlığını hissettiren tek parti Ak Partimiz olmuştur. Çorum’umuz da Ak Partimize her zaman gerekli desteği vermiş, bu kutsal yürüyüşe önemli katkılar sağlamıştır” dedi.
Bugün ülkenin yeni bir demokrasi şölenine hazırlandığını, milletvekilliği genel seçimi için seçim takviminin işlediğini hatırlatan Özkader, “Bu topraklarda doğan, çocukluğunu gençliğini bu caddelerde sokaklarda yaşayan, partimizin Çorum’da kurucuları arasında yer alan, 6 yıl il başkanlığı, genel merkezimizde 2 yıl Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı yapan bir kardeşiniz olarak huzurlarınızda 25. dönem milletvekilliği aday adaylığımı açıklıyorum. Yeni Türkiye’nin ayak seslerinin daha gür bir şekilde duyulduğu bu dönemde Çorum’u TBMM’de temsil etmek için adayım." şeklinde konuştu.
Kuruluşundan itibaren 14 yıldır bütün ilçelerini, köylerini, mahallelerini çeşitli vesilelerle adımladığım Çorum’u, hakkıyla temsil edecek birikime ve donanıma sahip olduğumu düşünüyorum. Partimizin bayrağını en yükseğe taşımak için bugüne kadar verdiğimiz emek, teşkilat mensuplarımızca, üyelerimizce ve hemşehrilerimizce bilinmektedir. Gerek AK Parti Çorum teşkilatında, gerekse genel merkezdeki görevim sırasında edindiğim birikimle Çoruma ve Çorumluya en iyi hizmeti yapacağıma, ülkemizin adalet ve kalkınma hedeflerini daha ileriye taşıyacağıma inandığım için bugün karşınızdayım” diye konuştu.
Çorum’a hakkıyla hizmet etmenin, Çorum’u ve Çorumluyu iyi tanımaktan geçtiğine inandığını dile getiren Özkader, Çorum’u geleceğe kalkınmış bir şekilde taşımanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğinin altını çizerek, “Bütün teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla, il genel meclisimizle uyumlu bir şekilde çalışmak, enerjimizi birbirimiz için değil Çorum’un sorunları için harcamak zorundayız. Bunu yapamayacak olanların, böyle bir vizyonu olmayanların hakkıyla kaldırabileceği bir yük değildir milletvekilliği. Bendeniz, sizlerin ve hemşehrilerimizin desteğiyle bu görevi hakkıyla yerine getireceğime inanıyorum. Çorum’u ve ülkeyi tanıyan; partimizin misyonunu ve gelecek vizyonunu özümsemiş bir kardeşiniz olarak, desteklerinize ve dualarınıza talibim. AK Partimizden seçilip Çorum’a hizmet eden tüm milletvekillerimiz bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda önceki dönemlerle kıyaslanmayacak bir performans göstermişlerdir. Hepsine teşekkür diyorum. Bugün ‘Yeni Türkiye” parolasıyla çıktığımız yolda hizmetin çıtası yükselmiştir” ifadelerini kullandı.