Fenerbahçe Kulübü, Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan Çaykur Rizespor mücadelesinde iptal edilen kombinelerle ilgili açıklama yaptı.
Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:
"8.11.2014 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Çaykur Rizespor müsabakasından kısa bir süre önce gerek müsabaka güvenliği ve gerekse tribündeki şiddet olaylarına yönelik kulübümüze ulaşan istihbarat bilgileri doğrultusunda, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu Maraton Üst Tribünü “H” Blok kombine kartlarının ihbara konu olan bölümü, kulübümüzce yasal düzenlemeler tahtında iptal edilmiştir.
Öncelikle belirtmek isteriz ki, Fenerbahçe Futbol Takımı’nın attığı gole sevinmemekle birlikte, Fenerbahçeli taraftarların sevinmesine dahi engel olan, futbolcularımıza, teknik heyetimize ve başkanımıza her türlü hakaret içeren tezahüratı yaparak, tribünlerde oluşturmaya çalıştıkları kaos ve kargaşa ortamından beslenen bu suç grubunun stadımıza alınmaması yolundaki kararlılığımız tamdır.
Fenerbahçe’nin başarısı doğrultusunda alınan bu önlem ve tedbirlerden olumsuz yönde etkilenen taraftarlarımızın tüm mağduriyetleri kulübümüz tarafından giderilecektir.
Bilinmesi gereken husus sezon öncesi Maraton üst “H” bloğun kombine satışlarının güvenlik önlemleri nedeniyle kulübümüzce askıya alındığı, bununla birlikte Adem Köz isimli şahsın imzası ve kefaleti doğrultusunda kulübümüze sunduğu 443 kişilik liste dahilinde bu bloktan satış yapıldığı ve bu satışı yapılan kombinelerin yer aldığı bloktan Gençlerbirliği müsabakasının 23. dakikasında Fenerbahçeli futbolculara, teknik heyete ve başkanımıza çirkin ve kötü tezahüratlarda bulunulduğu ve hatta takımımızın attığı gole sevinen taraftarlarımıza karşı bu kişilerce şiddet uygulandığı tespit edilmiştir.
Yapılan araştırmalar sonucunda söz konusu kombinelerin bir kısmının gerçek sahipleri tarafından kullanılmadığı, Fenerbahçe ve Fenerbahçe tribünlerini provoke etmek isteyen aynı küçük grup tarafından ele geçirildiği anlaşılmıştır.
Kulübümüzün bu konudaki tedbir ve tasarruflarının aynı kararlılıkta devam edeceğinin bilinmesinin yanı sıra bu konudaki gerekli ve kapsamlı bilgilendirme ve açıklamalar hafta içinde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım tarafından kamuoyuyla bizzat paylaşılacaktır."