Burhan CEYHAN/İNCİRLİOVA (Aydın), () - AYDIN'ın İncirliova ve Söke ilçelerinde bir araya gelen yüzlerce kişi, son günlerce artan terör olaylarını yürüyüşle ve araç konvoyları oluşturup, protesto etti.
İncirliova'daki terör protestosunda araçlarıyla yüzlerce metreyi bulan konvoy oluşturan vatandaşlar, ilçe merkezinde Türk bayraklarıyla tur attı. 'Kahrolsun PKK' sloganı atıldı. Yüze yakın aracın oluşturduğu konvoy, ilçe merkezini turladıktan sonra dağıldı. İncirliova Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için yollarda güvenlik önlemi aldı.
'RABİA' İŞARETİ YAPINCA TEPKİ GÖRDÜ
İncirliova'nın ardından Söke'de de terör protestosu düzenlendi. Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 600 kişi katıldı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan Sökeliler, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Her Türk asker doğar' sloganları attı.
İsmet İnönü Caddesi'nde sloganlar atarak yürüyüşe geçen grup, yolda ilerleyen bir kişinin 'Rabia' işareti yapması üzerine tepki gösterdi, arbede çıktı. Güvenlik önlemi için grubu takip eden polis, topluluğu durdurmaya çalıştı. Ancak polisin yetersiz kalması üzerine saldırıya uğrayacağını anlayan kişi, olay yerinden hızla uzaklaştı. Gruptan bazı kişiler bu kişinin peşinden gitmeye kalkarken; çevredekilerin ve emniyet ekiplerinin uyarılarıyla tepkili kişiler sakinleşti. Tepki gösterilen bu kişi, ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.

FOTOĞRAFLI