Malatya’da zihinsel engelli çocuklarında aralarında bulunduğu miniklerin 23 Nisan gösterileri büyük ilgi ile izlendi.
İnönü Üniversitesi Vakfı Gündüz Bakım Evi kreşi, İnönü Üniversitesi Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi ve Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde eğitim gören minikler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı erken kutladı. Üniversitede düzenlenen etkinlikte minikler hazırladıkları gösterilerle, büyük beğeni topladı. Etkinlikleri İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Süheyla Ünal, ile konuklar ve öğrenci velileri katıldı.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, “Bir üniversitenin şehre en büyük katkısı yaptığı işlerle model olup şehirdeki benzer işleri yapan kurumlara model olmasıdır. Dolayısıyla biz şehirlerin üniversitenin birlikteliğinin bu şekilde anlıyoruz. Yoksa filan organizasyon ile filan kurumla beraber oturup vakit geçirmek anlamında değil. Bu açıdan arkadaşlarımız güzel işler yapıyorlar” dedi.
İnönü Üniversitesi Engelli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Gündüz Bakımevi Müdürü Zülal Kaleci ise eğitim alan çocuklara daha iyi hizmet verebilme adına çalıştıklarını belirtti. Kaleci, bu tür etkinliklerle zihinsel engelli çocuklar ila normal iletişim kuran çocukların bir arada etkinlik yaparak onların gelişimine katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.