Artvin Valiliği ve Artvin ilçe belediyeleri tarafından organize edilen Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı’na Yaşayan İnsan Hazineleri ve yaşlı nineler grubu damga vurdu.

Fuarda Artvin’in yöresel lezzetlerinin yer aldığı bal stantları, bakır işleme, ağaç oymaları gibi zanaatkârların stantları, kadınların el emeği göz nuru ürünleri, çay tadım stantları ziyaretçiler tek tek gezerek bilgi alma fırsatı yakalıyor. Şehir dışından gelen ziyaretçiler de hem Artvin’in coğrafyasını tanırken, hem de bu sayede Artvin’in Kültürü’nü görme fırsatı yakalıyor.

Fuarda tanıtım günü olan Artvin’in Borçka ilçesi, bakanlık tarafından Yaşayan İnsan Hazineleri olarak seçilen Camili Çok Sesli Yaşlılar Korosu ile yine yaşlı bayanlar korosu olan Nenni Gurubu ile kendisini duyurdu. Yaşayan Hazinelerin bu etkinliği herkesin ilgi odağı oldu. Nenni Grubu sahneye çıkar çıkmaz vatandaşlar söyledikleri türküleri cep telefonlarıyla kaydetti.

Fuarda açıklamalarda bulunan Borçka Kaymakamı Ertuğrül Örnek,” Artvin’i yerinde tanıtım yaparak Artvin’i merak eden Artvinli veya Artvin sevdalısı tüm vatandaşları, ’Cennet ilimiz Artvinimize tüm halkımızı davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

400 yıllık geleneksellerini yaşatan (Macahel) Camili Çok Sesli Yaşlılar Koro ekipleri, unutulmaya yüz tutmuş kültür değerlerini kendilerinden sonraki nesillere aktarılması hedeflerinde olduklarını dile getirdi. Camili Merkez Muhtarı Altan Gülbin ise ”Grup her hangi bir müzik aleti çalmamasına rağmen, kendi sesleri ile çıkarmış oldukları bir tarz müzik yapıyorlar. Onlar 400 yılık bir kültürü yaşatıyor, biz de bu kültürümüzü gelecek nesillere taşımak ve bu tur etkinliklere katkıda bulunmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.