Türk Kızılayı Genel Başkanlığı ile İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’nün ortak girişimiyle Üniversite Kampüsünde "Genç Butik" adı altında bir giyim mağazası açıldı.
İnönü Üniversitesi’nde öğrenim gören maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin yararlanması amacıyla Merkez Kampüs girişinde ‘Genç Butik’ mağazası açıldı. Açılış törenine Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, ilçe belediye başkanları, Malatya Kızılay Şube Başkanı Av. Umut Yalçın’ın aralarında bulunduğu Kızılay Şube Başkanları, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı.
Burada bir konuşma yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yoksul öğrencilerin yararlanması amacıyla ilk defa İstanbul’da başlattıkları giyim mağazası açma uygulamasına Malatya’yı da dâhil ettiklerini belirterek firmaların giyim yardımlarını sadece Türkiye’de değil, dünyanın her tarafında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, İnönü Üniversitesinin Türkiye’de sosyal sorumluluk projelerine en fazla önem veren bir üniversite olduğunu belirterek geçtiğimiz günlerde Pakistan’da gerçekleştirilen İslâm Ülkeleri Üniversite Rektörleri Toplantısı’nda İnönü Üniversitesi tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerini tanıtma imkânı bulduklarını söyledi.
Hasta yakınlarına hizmet veren Hastane Oteli’ndeki "Hayır Mağazası" ve Üniversite Yemek Evi’ndeki "Askıda Yemek" uygulamaları hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, bu projeleri bundan sonra Türk Kızılayı ile beraber yürütme teklifinde bulundu. Bunun üzerine söz alan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, söz konusu teklifi memnuniyetle kabul ettiklerini ve ilgili birimlere talimat verdiğini açıkladı.
Konuşmaların ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından Kızılay’a katkıları nedeniyle Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’e, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’e ve Kızılay Şube Başkanlarına plâket verildi.
Plaket takdiminin ardından Genç Butik mağazasının açılış kurdelesi kesildi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve beraberindekiler, daha sonra Rektörlük Makamına geçerek Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ile bir süre sohbet ettiler. Üniversitedeki gelişmelerin de anlatıldığı görüşmede Genel Başkan Akar’a İnönü Üniversitesinin 40. Yıl Plaketi ve Malatya Türküleri Albümü takdim edildi.