Olay, saat 04.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Adıyaman sokağında meydana geldi. Mehmet Ali Y. (19), Uğur G. (23) ile birlikte aralarında husumet olduğu öğrenilen G.E.Ü. (17) ve Hakan T. (19) sokak üzerinde karşılaştı. İki grup arasında bir anda başlayan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. İki tarafın pompalı tüfek kullandığı kavgada, Hakan T., Uğur G. ve Mehmet Ali Y. yaralandı. Silah sesleri üzerine çalıştığı siteden dışarıya çıkan güvenlik görevlisi Tahir U., yerde kanlar içerisinde yatan bir şahsı görünce ambulansa haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılardan Mehmet Ali Y., ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Kavgada yaralanan Hakan T. ve Uğur G.'nin yaralı halde kaçtığı öğrenildi.
Olaydan sonra çalışma başlatan polis, kaçan şüpheliler 17 yaşındaki G.E.Ü ile yaralanan Hakan T. ve Uğur G.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin olayda kullandığı 3 av tüfeği ve 1 bıçak ele geçirildi.
Sitenin güvenlik görevlisi Tahir U., üç el silah sesi duyduğunu belirterek, "Çıktığımda biri 'yardım yardım' diye bağırıyordu. İlk başta herhalde kavga etmişler. Sonra üç el ateş sesi geldi. Çıktım güvenlikçi ağabeyi çağırdım yanına gittim. Ambulansı aradım. Gittiğimde zaten suçlular gitmişti. Sonra tekrar geri geldiler. Kovanları topladılar, kovanları topladıktan sonra geri kaçtılar. Yaralanan arkadaşın bir arkadaşı daha vardı onunda elinde pala ve pompalı vardı. O götürdü gitti hatta o da yaralıydı” diye konuştu.