Mardin ve Diyarbakır’ın ilçelerinde terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonlarda görev yapan asker ve polislere Konya ve Kocaeli’deki ortaokul öğrencileri, öğretmenler ve veliler tarafından mektup gönderildi. Mektupları açan güvenlik güçleri, kendileri için yazılan satırları okurken duygusal anlar yaşadı. Kocaeli Çayırova İstiklal Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinden İ.İ., “Asker ağabey” olarak başladığı mektubunda, “Biz burada otururken, siz orada can veriyorsunuz. Biz de düşündük ki siz tek değilsiniz. Siz bizim kalbimizde yaşıyorsunuz. Sur’da artık eşkıya yüzünden birçok asker şehit oldu. Sizden kendinize iyi bakmanızı istiyoruz. Çok dikkatli olmalısınız. Artık televizyonlarda sizi görüyoruz, oradaki insanları da görüyoruz. Şu savaş bitse de siz de kurtulsanız, oradaki insanlar da rahata girip evinden çıksalar. Onlar da eğlensin. Ama şunu unutmayın, bizim dualarımız hep sizinle. Allah sizi eşinize, çocuklarınıza ve vatana bağışlasın, size ne kadar teşekkür etsek, size ne kadar dua etsek azdır. Annem bana hep der ki, sen dua et küçüklerin duası kabul olur. Ben şimdi 7. sınıfa gidiyorum. İnşallah dualarım kabul olur. Oradaki asker ve polis ağabeylere de sonsuz sevgi ve dualarım olsun” dedi.

“BU SATIRLARI YAZARKEN ELLERİM TİTRİYOR”
Kocaeli Çayırova İstiklal Ortaokulu öğrencilerinden B.D., asker ve polislere teşekkür ettiği mektubunda şu satırları yazdı: 

“Cesur Türk askerlerimiz ve polislerimiz, size ne kadar teşekkür etsek azdır. Daha çok küçüğüm, sizlere mektup yazarken o kadar çok gurur duyuyorum ki, yanlış bir şey yazarım diye korkuyorum. Bu satırları yazarken ellerim titriyor. Size dürüst, cesur, saygılı demekle gurur duyuyorum. Hayaller kuruyorum, aldınız benim mektubumu okuyorsunuz. Belki de o zaman bize ne kadar yardım ettiğinizi görüyorsunuz. Sizler, çocuklar, anneler, babalar ölmesin yani kimseye zarar gelmesin diye orada çatışıyorsunuz. Emin olun bitecek terör ve siz de rahat görevinizi yapacaksınız. Allah var, her gün sizler için dua ediyorum. Sizleri canı gönülden seviyoruz. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bu vatan size, siz de Allah’a emanetsiniz.”

“ALACAĞIM CEVAPTAN YIKILMAKTAN KORKUYORUM”
Konya’dan terörle mücadele eden asker ve polisler için kaleme aldığı ve “Sevgili polis amca” diye başladığı mektubunda “Oraların nasıl olduğunu” sormak istediğini ancak alacağı cevap karşısında yıkılmaktan korktuğunu yazan bir öğrenci, şöyle dedi:
“Ne tehlikeler atlatıyorsunuz bize iyi bir gelecek hazırlamak için. Biz sadece haberlerden görüyoruz, kim bilir ki nasıl yaşıyorsunuz. Bende çok korkuyorum sizin için. Benim babamın dayısı da Diyarbakır’da görev yapıyor. Allah sizden razı olsun. Geceleri siz mücadele verirken, biz gece programları izliyoruz, eğleniyoruz, uyuyoruz. Sizin de anneniz, babanız, eşiniz, çocuklarınız ve arkadaşlarınız var. Eminim onlar da sizin için çok endişeleniyor, üzülüyor, ağlıyorlar. Siz de onları çok özlüyorsunuz. Biz de onlar kadar olmasa da sizin için korkuyoruz. O teröristler kaç masum can aldılar, kaç eve ateş düşürdüler, kaç can yaktılar. Ama şunu bilin ki biz sonuna kadar sizin arkanızdayız. Birileri size teşekkür edip minnet duyacakları yerde nankörlük yapıp, vatanımızı, ülkemizi bölmeye çalışanlara destek veriyorlar. Yanlış olduğunu bile bile vatana ihanet ediyorlar. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

“HİÇ TANIMADIĞINIZ KİŞİLER SİZİN İÇİN GÖZYAŞI DÖKÜYOR”
Kocaeli Çayırova İstiklal Ortaokulu öğrencilerinden F.K., Mehmetçiklere yönelik yazdığı mektubunda hiç tanımadıkları kişilerin askerler için gözyaşı döktüklerini söyledi. Öğrenci mektubunda, “Kahraman Mehmetçik. Biz senin hiç görmediğin veya göremeyeceğin, size minnettar olan çocuklarız. Siz bizim, vatanımız için savaşırken, bizim elimizden gelen dua etmek ve bunları bir kağıda yazabilmek oluyor. Emin olun tüm kalbimiz sizinle ve yine emin olun ki arkanızda olan sizi çok seven insanlar var. Siz bizim Türk askerlerimizsiniz. Hiç tanımadığınız kişiler sizin için günlerce gözyaşı döküyor. Biz sizin sayenizde varız. Sizin için yanıp tutuşan milyonlarca insanı üzmeyin. Kendinize çok dikkat edin. Kahraman Mehmetçik ve kahraman polislerimiz dualarımızla ve dikkatli olmanız dileğiyle” şeklinde duygularını dile getirdi.

“SELAM OLSUN HAMZA YÜREKLİ YİĞİTLERE”
Terörle mücadele eden kahramanlara öğrencileri ile birlikte mektup yazan bir öğretmen ise Kocaeli Çayırova’dan Sur’a selam gönderdi. Şiir ile mektubuna başlayan öğretmen, “Bu surdan o Sur’a selam olsun. Selam olsun Hamza yürekli yiğitlere. Selam olsun yurdun isimsiz kahramanlarına. Selam olsun ölümle eğlenen tunç yürekli yiğitlere. Herkesin tarafını belli ettiği bu karanlık çağda biliniz ki biz her zaman sizin yanınızdayız. Bin yıldır İslam’ın kılıcı, bayrağı olmuş bu millet, kıyamete kadar bu kutlu görevi üstlenmeye devam edecektir. Bunun günümüzdeki somut örneği sizlersiniz. Herkes elinden geleni yapmalı. Ben bir öğretmenim ve elimden gelen de sizi ve fedakarlığınızı öğrencilerime anlatmak oluyor. Öğrencilerim bu hissiyatla mektuplarını kaleme aldılar. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.

“BU TOPRAKLARIN HER KARIŞINDA ECDADIMIZIN KANI VAR”
Öğrenci ve öğretmenleri tarafından terörle mücadele kahramanları için yazılan mektuplara öğrenci velileri de destek verdi. Bir öğrenci velisi de mektup yazarak asker ve polise dua ederek destek olduklarını yazdı. Öğrenci velisi tarafından "Değerli emniyet müdürüm ve dava arkadaşları" başlığı ile kaleme alınan mektupta, “Dünyanın gözünün bizim ülkemizde olduğunu son olaylardan sonra daha iyi anlıyorum. Basından takip ettiğimiz kadarıyla ismini bile telaffuz edemediğimiz ülkelerin istihbarat birimleri bizimle uğraşıyor. Çanakkale Savaşı bir ruhtu, bir destandı. Bu toprakların her karışında ecdadımızın kanı vardır. Ülkemiz sizlerin sayesinde, sizin mücadelenizle, sizin Çanakkale ruhunuzla ayaktadır. Samimi emniyet ve asker mensupları bütün dualarımız sizlerledir. Bu vatan sizin sayenizde bölünmeyecek. Benim yeğenim de Diyarbakır’da görev yapıyor. Sizler de bizim büyüğümüz, kardeşimiz, oğlumuz, yeğenimiz en önemlisi canımızsınız. Ben, eşim ve çocuklarım sizlere çok dua ediyoruz. Aklımız sizde, kalbimiz sizde. Allah yar ve yardımcınız olsun” diyerek duygularını dile getirdi.