CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, yargılandığı MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasının ardından CHP, kararı protesto etmek için yürüyüş kararı aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki partililer, Ankara Güvenpark'tan başlayarak, Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'ne yürüyüş yapıyor. Yürüyüşün ilk günü yaklaşık olarak 5 saat sürdü ve Eryaman'da noktalandı. 

Bahçeli: Adalet Ankara-İstanbul arasında değildirMHP lideri Devlet Bahçeli, Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'adalet yürüyüşü'nü sert ifadelerle eleştirdiİşte Bahçeli'nin açıklamaları...

İLK GECE ERYAMAN'DA GEÇİRİLECEK

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Eryaman'da bulunan hipodromda ilk geceyi geçirerek. Kılıçdaroğlu burada kurulan çadırda kalacak. Yarın sabah ise Bolu yoluna doğru yürüyüşüne devam edecek. Yürüyüşün 23. günde, Maltepe Cezaevi'nde son bulması planlanıyor.

İlk günün sonunda Kılıçdaroğlu şu açıklamalarda bulundu;

"Belki sizin de gazetecilik hayatınıza renkli bir sayfa olarak bu yürüyüşümüz geçer. Bir ara uçakta seyahat ederken Meclis Başkanı'na şunu söylemiştim; "150'nin üzerinde gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede siz demokrasiyi dünyaya anlatamazsınız." Gerçekten de demokrasiyi dünyaya anlatamazlar. Dünyada bilinen bir gerçek, Türkiye'de demokrasi yok. Uluslararası yayın organlarının da geniş şekilde verdiklerini söylediler, bizim televizyonlarımız da geniş şekilde vermiş. Bütün gazeteci arkadaşlarıma sağolun diyorum."

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, yürüyüş için giydiği spor ayaklabıları da dikkat çekti

Meclis'te "Adalet Yürüyüşü" gerginliğiCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne yönelik tartışmalar TBMM Genel Kurulu'na da yansıdıCHP'nin Twitter hesabından paylaşılan fotoğrafa tepki

"YÜRÜYÜŞÜMÜZ BİR ŞENLİK ASLINDA"

"Elbette bu yürüyüşümüz bir şenlik aslında. Adalet arıyoruz, endişeli değiliz. Yolda gelirken arkadaşlarımız slogan attılar, bir bahar havasında yürüyüşümüzü yaptık. Adalet bizim için geçerli bir kavram. Akşam burada konaklayacağız. Konuşacaklar, fıkra anlatacaklar, öyküler anlatacaklar, şenlikli bir akşam olacak. Ben de arkadaşlarımla birlikte olacağım"

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasına tepki olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Güvenpark'tan, İstanbul'da Maltepe Cezaevi'ne yürüyüş başlattı. 

KILIÇDAROĞLU: YÜRÜYÜŞÜMÜZ ADALET GELİNCEYE KADAR DEVAM EDECEK

Kılıçdaroğlu Güvenpark'ta kısa bir açıklama yaparak "Kendi ülkemizde gazetecilerin, milletvekillerinin hapiste olmasını istemiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyorum. Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede adalet olmaz. Adalet, adalet, adalet. 20 Temmuz darbesi yapanları istemiyoruz. Yürüyüşümüz adalet gelinceye kadar devam edecek. Özgürlük istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan olmaz. Hepinize teşekkür ediyorum değerli arkadaşlar." demişti.

Ankara'da dakika dakika yaşananlar

16:25Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nün ilk günü tamamlandı.

15:20Ankara Güvenpark'tan 'Adalet Yürüyüşü'nü başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 15 kilometrelik yürüyüşün ardından mola verdi. Mola veren Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve vatandaşlarla sohbet etti. Yaklaşık 10 dakika mola veren Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşüne devam ediyor.

15:00CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki kortej Batıkent semtine ulaştı. Kılıçdaroğlu burada Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada "Adalet bu ülkede yaşayan 80 milyona. Onlar için yürüyoruz. Adalet hepimiz için geçerli. Sesimizi bütün Türkiye'ye ve bütün dünyaya duyurmak istiyoruz." dedi.

13:00CHP lideri Kılıçdaroğlu öncülüğündeki yürüyüş devam ediyor. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki grup, yaklaşık 2 saatin ardından Yenimahalle ilçesine ulaştı. 

12:00CHP liderinin öncülük ettiği kortej Ulus'a ulaştı.

11:21Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin yürüyüşü, CHP liderinin açıklamasının ardından başladı. Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüz adalet gelinceye kadar devam edecek" dedi.

11:10CHP lideri Kılıçdaroğlu, Güvenpark'a giriş yaptı. 

10:55CHP lideri Kılıçdaroğlu, yürüyüşe ilişkin olarak yaptığı açıklamada "İstanbul'a kadar yürüyeceğim, bizim yürüyüşümüz adalet gelinceye kadar devam edecek" dedi.

10:30CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve bazı milletvekilleri, Güvenpark'a geldi.

09:55DHA'nın geçtiği bilgiye göre; Polis ekipleri, vatandaşları üst aramasından sonra Güvenpark'a almaya başladı.

Kılıçdaroğlu'ndan yürüyüş öncesi evinin önünde şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Umuyorum vicdanları sağır olanlar bizim sözümüze kulak verirler. Adalet için yürüyüşü başlatıyorum. İstanbul'a kadar yürüyeceğim, bizim yürüyüşümüz adalet gelinceye kadar devam edecek." 

Kılıçdaroğlu, Güvenpark'a gelerek kısa bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından yürüyüş başladı.

MAÇKA PARKI'NDA "ADALET NÖBETİ"

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından dün duyurusu yapılan "Adalet Nöbeti" için Maçka Demokrasi Parkı'nda da olağanüstü önlemler alındı. Polis parka girişlerde güvenlik önlemi aldı. İçeri girenlerin üzerleri arandı. Maçka Demokrasi Parkı içindeki büyük havuz meydanına platform kuruldu. "Adalet Nöbeti"nin saat 11:00'de başlaması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı yürüyüşün İstanbul'da sona ermesine kadar gece gündüz sürmesi bekleniyor.

"MAKUL SAYIDA KİŞİ KATILABİLECEK"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılacak etkinlikte kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeninin ve toplantıya katılanların güvenliğinin sağlanması esastır. Bu amaçla, alınacak güvenlik tedbirlerine etkinliği düzenleyen ve katılanların uyması zorunludur. Katılımcılar, Güvenpark'taki toplanma alanına üst araması yapılarak alınacaktır. Yürüyüşün Ankara ili sınırları içerisindeki kısımlarında katılımcıların güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla korteje, Valiliğimize bildirilen makul sayıdaki kişi katılabilecektir. İl merkezinden sonra yürüyüşe devam edecek olanlar, güvenlik kuvvetlerince kendilerinin tanınabilmesi ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için pazu bandı, yelek ve yaka kartı kullanacaktır."

ANKARA SINIRLARI İÇİNDE E-5 GÜZERGAHI TAKİP EDİLECEK

Açıklamada, yürüyüş güzergahı olarak Ankara ili sınırları içinde E-5 Karayolu güzergahının takip edileceği duyuruldu.

Güzergahta bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılamayacağı vurgulandı.

Yürüyüş sırasında varsa kaldırımlar, yoksa banketlerin kullanılacağı bildirilen açıklamada, taşıtların seyrine mani olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilemeyeceği kaydedildi.

Valilik açıklamasında, katılımcıların can güvenliği ve trafik düzeninin sağlanması için hava kararmadan önce yürüyüşün günlük olarak sonlandırılacağı aktarıldı.

Habertürk