Nazilli Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet-Sen arasında Sosyal Denge sözleşmesi imzalandı. Sözleşme gereği Nazilli Belediyesi’nde çalışan sendika üyesi memurlara 2 yıl süre ile geçerli olacak Sosyal denge ücreti 600 TL olarak belirlendi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile Türk Yerel Hizmet - Sen yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren 2 yıl süre ile geçerli olacak Sosyal denge sözleşmesi imzalanmasında mutabakata varıldı. Önceki gün sağlanan anlaşma sonucu belediye de çalışan memurlar ile Başkan Haluk Alıcık arasında sözleşmeye imza atıldı. Başkanlık makamında yapılan imza törenine daire müdürleri, Başkan Yardımcıları Türk Yerel Hizmet - Sen İzmir Aydın Şube Başkan Yardımcısı Fatih Demir ve İş Yeri Temsilcisi olarak da Şükrü Irgat katıldı.

Yenilenen Sözleşmenin imzalanması ile yüzleri gülen memurlar adına konuşan Türk Yerel Hizmet - Sen İzmir Aydın Şube Başkan Yardımcısı Fatih Demir; “Öncelikle Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’a Başkan Yardımcılarımız, Mustafa Akkaya, Mesut Erdemir, İbrahim Özkan ve Ender Vardar’a tüm memur arkadaşlarım adına teşekkür ediyoruz. Sendika üyesi ve memur arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz. Sosyal Denge Sözleşmesi hayırlı olsun” dedi.

Eski Sözleşmeye göre 400 liralık Sosyal Denge ücretinin 600 liraya çıkarıldığını söyleyen Başkan Alıcık; “Gönül ister ki özveri ile çalışan memur arkadaşlarımıza daha çok destek olalım. Ama şu durumda anlaşmaya vardığımız rakam önceki yıllara göre yine de çok iyi. Yaklaşık yüzde 50 oranında bir artış yaptık. Arkadaşlarımızın kafası rahat bir şekilde çalışması çok önemli. Kendimde memurluktan gelmeyim. Memur arkadaşlarımı çok iyi anlayabiliyorum. Ancak ben bu gün itibari ile emekli oldum. İnşallah Allah onlara da bu günü nasip eder. Önümüzdeki yıllarda daha iyi artışlar almalarını teenni ederek imzaladığımız sözleşmenin kendilerine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.