KAYSERİ, () - ARNAVUTLUK Cumhuriyeti Büyükelçisi Genci Mucaj, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyesi olacağını umut ettiklerini söyledi.
Arnavutluk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Genci Mucaj, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Büyükelçi Mucaj’a, Kayseri hakkında bilgi veren Vali Orhan Düzgün, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkilerin çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Tarihi geçmişin kökeninin dostluklara dayandığını ifade eden Vali Orhan Düzgün, "Tarihi geçmişi ve kökeni dostluklara dayanan iki milletin büyükelçisini Kayseri’de misafir etmek bizim için son derece onur verici. Kayseri, Türkiye’nin ticaret ve sanayisinde önde gelen şehirlerinden biridir. Aynı zamanda tarihi köklü bir geçmişe de sahip. Sahip olduğumuz bu kültürel ve köklü işbirliğinin önümüzdeki dönemde daha da gelişmesini istiyoruz. Arnavutluk ile aramızda 2014 yılından itibaren 6 milyon dolarlık bir ticaret hacmimiz var. Ama bunu daha da arttırmak isteriz" dedi.
TÜRKİYE KATILDIĞINDA AVRUPA DAHA BÜYÜK VE DAHA GÜÇLÜ HALE GELECEK
İki ülke arasındaki dostluğun devam edeceğini ve ilişkileri daha da geliştirmek için bu yönde ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade eden Arnavutluk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Genci Mucaj ise şunları söyledi: "Türkiye’yi de görünebilecek en iyi şekilde göstermek isteriz. Gelmeden önce valimizin hakkında bilgiler okudum. Büyük bir ilerleme kaydetmiş. Kayseri’yi sevdim görür görmez, çok temiz, hoş, güzel ve valimiz gibi insanları da çok sıcak. Yeniden gelmeyi ümit ediyorum. Aynı tarihi paylaşıyoruz ve paylaşmaya da devam edeceğiz. Kayseri’de Türk Arnavutlar var bunun içindir ki ilişkimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor. İlişkilerimizi geliştirmek için buradayım. Arnavutluk ve Türkiye arasında çok iyi politik ilişkiler var. NATO üyesiyiz ikimizde. Ve Avrupa Birliği üyesi adayı olan ülkeleriz. Umut ediyoruz ki Türkiye Avrupa Birliği üyesi olacak çünkü bunu hak ediyor. Türkiye katıldığında Avrupa daha büyük ve daha güçlü hale gelecek. Arnavutluk’ta aynı şekilde olacak. Aramızdaki ticaret hacmimiz çok büyük. Şehrinizin imkânlarını daha yakından görebilmek için burada bulunuyoruz."
BEN SİZE HEDİYE GETİREMEDİM
Ziyarette daha sonra Vali Orhan Düzgün, Büyükelçi Genci Mucaj’a, günün anısına Kayseri tarihi Saat Kulesi’nin kristal minyatür maketini verdi. Hediyeye teşekkür eden Mucaj, "Hediye için çok teşekkür ederim ama maalesef ben size bir hediye getiremedim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI