İlker AKTAŞ / SAMSUN, () - SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi'ne kısırlaştırılmak için bırakılan 'Hera' adlı pointer cinsi dişi köpek, sargıları değiştirilirken kaçtı. iki haftadır köpeğini arayan 45 yaşındaki Hakan Mert, görevliler hakkında OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanlığı ve Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Dekanlık konuyla ilgili inceleme başlattı.
Olay Samsun OMÜ Veteriner Fatüklesi'nde meydana geldi. Samsun'un Atakum İlçesi'nde yaşayan Hakan Mert, iki hafta önce 1.5 yaşındaki pointer cinsi köpeğini kısırlaştırmak için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürdü. İddiaya göre Fakülte görevlileri tarafından telefonla aranan Hakan Mert, köpeğinin sargılarının değiştiği sırada kaçtığı ve kaybolduğu haberini aldı. İlk olarak üniversite çevresinde, ardından da Atakum İlçesi'nde günlerdir köpeğini arayan Hakan Mert, görevliler hakkında Fakülte Dekanlığı'na ve Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi.
9 KÖPEĞİ DAHA VAR
Hera'nın yanı sıra 9 köpeği daha olduğunu belirten Hakan Mert yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Köpeğimin kaçtığını bana 3 saat sonra söylediler. Eğer bana olaydan hemen sonra haber vermiş olsalardı, en azından arama alanımız daha dar olacaktı ve belki de şu ana kadar çoktan köpeğimi bulacaktık. Günlerdir sokaklarda köpeğimi arıyorum. Arabamda yatıp kalkıyorum. Her geçen gün umudum azalıyor. Ancak yine de köpeğimi bulabilmek için elimden gelen çabayı sarfedeceğim. Bu olayın sorumluları hakkında da gerekli yasal işlemlerin başlatılması için her şeyi yapacağım."
DEKAN: İNCELEME BAŞLATTIK
OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy ise konuyla ilgili olarak, "Hakan beyin bize bir müraacatı oldu. Biz de konuyla ilgili inceleme başlattık. Yaşanan bu hadise hiç arzu etmediğimiz bir durum. Yapılacak incelemeler sonrasında 30 Kasım tarihinde bana bir rapor sunulacak ve bu rapor doğrultusunda idare olarak ihmal var ise sorumlular hakkında yasal işlemleri yapacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI