Kula Devlet Hastanesi Başhekimi Dâhiliye Uzmanı, Uzman Doktor Vahit Demir hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, insan sağlığını tehdit eden tehlikelere karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.
Uzman Doktor Demir yaptığı açıklamada sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşların bunalım geçirebileceğini, vatandaşların sıcak havalara karşı insan sağlığı için çok dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.
Demir, özellikle rahatsızlıkları bulunan vatandaşların güneş çarpmalarından korunmak için güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 15.00 saatleri arasında açık havaya mümkün olduğunca çıkılmaması gerektiğini söyleyerek, "İnsan sağlığını ciddi şekilde etkileyebilecek bu tehditler, vatandaşlarımızın alacağı çok basit tedbirlerle kolayca önlenebilir. Yaz döneminde temizlik kurallarına daha çok dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü çevre, mikropların üremesini ve bulaşma ihtimalini artırıyor. Açık yiyecek ve içeceklerin sıcak nedeniyle bozulma ihtimali yükseliyor. Özellikle hijyen koşullarda üretilmediği ve saklanmadığı zaman besin zehirlenmesine yol açan dondurma tüketiminin artması sağlığı bozucu etkenler artmasına neden oluyor." dedi.
Demir, yaz mevsiminde özellikle çocuklarda ishal sıklığının arttığı ve bunların ağırlıklı olarak virüsten kaynaklandığını belirterek, “Özellikle bebekler sıcaktan çok çabuk etkilenir. Vücuttan sıvı kaybı hızlanır. O yüzden bebeklerin beslenmesine dikkat edilmeli ona göre su takviyesi yapılmalı. Sık beslenme ve ara ara su takviyesi yapılması gerekiyor. Rüzgara karşı korunmakta önemli. Ağız ve burundan rüzgar almamalılar. Anneler temizlik kurallarına oldukça özen göstermeliler.” şeklinde konuştu.