Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisi Fatih Sert ve Yunusemre Uluslar arası Öğrenci Derneği Başkanı Nihat Demir’in katıldığı toplantıda 33 ilde aynı anda başlayacak olan “Dünyanın Rengi-Türkiye’nin misafiri” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlik hakkında bilgi verildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın Türkiye’de eğitim gören misafir öğrencilerin katılımıyla gerçekleşeceğini belirtti. Aksoy, “9 Mayıs Cumartesi günü şehir meydanlarında gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek buluşmada öğrenciler, kendi ülkelerinin kültür ve adetlerinden örnekler sergileyecekler. Şehrimizde; 8 Mayıs Cuma günü Reşadiye Camii önünden Es Park’a kadar tüm misafir öğrencilerimizle birlikte ‘Kardeşlik Yürüyüşü’. 9 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da Valilik önünde etkinliğin açılışı, aynı gün akşam saat 20.00’de Abdullah Civliz konseri. 10 Mayıs Pazar akşamı saat 20.00’de Grup Yürüyüş konseri ve kapanış ile sona erecek” dedi.
Ülke genelinde 160 ayrı ülkeden yaklaşık 80 bin öğrenci eğitim görürken Eskişehir’de 1788 misafir öğrenci bulunuyor. Aksoy, 3 gün sürecek buluşmada öğrencilerin ülkelerinin kültür ve adetlerinden örneklerin yanı sıra, yöresel lezzetleri, müzikleri, kıyafetleri, takıları ve eşyalarının tanıtılacağını vurgulayarak “‘Dünyanın Rengi, Türkiye’nin Misafiri’ sloganıyla gerçekleştirilecek etkinliklerde kültürlerin farklılığına, barışa, dostluğa ve eğitime vurgular yapılacak. Şehrimizde yapılacak etkinliğine şehrimizin milletvekili ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’yı açılışımıza davet ettik. Programın finali 16 Mayıs Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecektir” diye konuştu.