Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), () - GEÇEN 9 Ağustos'ta 89 yaşında vefat eden ressam, gazeteci- yazar Fikret Otyam, Bodrum'da Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nde düzenlenen etkinlikte anıldı.  
Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nün sahibi Cenap Tezer'in düzenlediği söyleşi ile başlayan etkinliği aralarında Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam ve kızları İrep Otyam Bilgiç ve Döne Otyam'ın da bulunduğu çok sayıda kişi izledi. Cenap Tezer, Otyam ile ilgili anılarını paylaştı, yaşam tarzı, düşünce yapısı üzerine bilgiler verdi. Tezer'in konuşmasının ardından sahneye dünyaca ünlü piyanist ve devlet sanatçısı Gülsin Onay çıktı. Onay Chopin, ve Adnan Saygun'dan eserler seslendirerek Otyam'ı klasik müzikle andı. Mini bir resital sunan Onay'ın ardından, Zeynep Karababa sahne alarak, Otyam'ın sevdiği türküleri yorumladı. Otyam, aynı gecede hem klasik müzikle hem de türkülerle anıldı. Karababa 'Manevi babamdı' dediği Otyam için "Hepinizin bildiği gibi çok özel ve güzel bir insandı. Böyle bir etkinlikte sizlerle olmaktan çok mutluyum" dedi. Anma, Karababa'nın repertuvarındaki türküleri sesledirmesiyle sona erdi.
Geçen 9 Ağustos'ta böbrek yetmezliğinden vefat eden Fikret Otyam, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'ndeki İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı'na defnedilmişti.
FOTOĞRAFLI