AK Parti Adana Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mehmet Şükrü Erdinç, "Eski bir imam hatipli olarak bugünkü öğrencileri görünce onlar adına şükrediyorum” dedi.
Erdinç, Türkiye İmam Hatip Okulları Platformu’nun düzenlediği toplantıya katıldı. Kendisi de bir imam hatip mezunu olan Mehmet Şükrü Erdinç toplantıda İmam Hatip ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Nasıl bir süreçten geçilerek bugünlere gelindiğini anlatan Erdinç, günümüz gençlerinin kendi dönemindekilerin yaşadığı sıkıntılardan ırak olduğunu ve bugünlere kolay gelinmediğini söyledi. Erdinç, “İmam hatip okullarında okuyan arkadaşlarımız polis olamadılar, kamuya alınmadılar, üniversiteye girmekte dirençle karşılaştılar, kısacası ikinci sınıf insan muamelesi gördüler. Bugün tek ferahlığımız kardeşlerimizin ve çocuklarımızın bu durumlarla asla karşılaşmayacağını bilmemizdir. Ancak gençlerimiz geçmişte neler yaşandığını ve bugünlere hangi süreçlerden geçilerek gelindiğini mutlaka bilmelidirler. Eski bir imam hatipli olarak bugünkü öğrencileri görünce onlar adına şükrediyorum” dedi.
Erdinç, imam hatip okullarına olan ilginin daha da artırılması, sorunlarının yerelden genele tespit edilmesi, çözümü için çaba sarf edilmesi ve imam hatip okullarını yaygın hale getirmek üzere çalışmalar yapılmasının önem taşıdığını kaydetti.