ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesince Fatsa'da açılan Meslek ve Sanat Eğitimi Kursunun (ORMEK) bilgi, beceri ve nitelik kazandırmaya, ev ekonomilerine katkı sağlamaya yönelik kursların ilgi gördüğü bildirildi.

ORMEK Kültür ve Sanat Şube Müdürü Abdullah Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının (ORMEK) Ordu Büyükşehir Belediyesi görev alanı içerisinde ikamet eden halka, bilgi, beceri ve nitelik kazandırmaya, ev ekonomilerine katkı sağlamaya yönelik faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

ORMEK'in, Fatsa'da yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi veren Özkan, "ORMEK, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet vermektedir. Ordu Büyükşehir Belediyesi görev alanı içerisinde ikamet etmekte olan halka, bilgi, beceri ve nitelik kazandırmaya, ev ekonomilerine katkı sağlamaya yönelik faaliyetler yürütüyor.  Bunun yanında kursiyerlere ve halka yönelik seminerler, sergi çalışmaları da gerçekleştiriyor" dedi.

Özkan, açılan kursların, seminerler ve sergilerin tamamının ücretsiz olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"ORMEK'te eğitime açılan branşlar, kurs saatleri ve kurs günleri, oluşan talebe göre şekillenmektedir. Eğitime alınacak kursiyerlerde 16 yaşından büyük ve 60 yaşından küçük olma dışında herhangi bir şart aranmamaktadır. Eğitime alınan kursiyerler, sınavlarda başarılı olduğu takdirde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve yurt içinde her yerde geçerli bir sertifika almaya hak kazanıyor. Sisteme giren toplam kursiyer sayımız 400'dür."