İlker AKTAŞ / SAMSUN, () - SAMSUN'da faaliyet gösteren Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Boccia Takımı, Kasım ayında yapılacak Boccia Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor.
Atakum İlçe Belediyesi tarafından yapılan Yaşam Park'ta hazırlıklarını sürdüren Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Boccia Takımı, aynı zamanda olimpiyat sporu da olan Boccia'da iddialı. 15 kişilik sporcu kadroları ile çalıştıklarını söyleyen Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Boccia Antrenörü Gizem Dik şunları söyledi:
"Önümüzdeki Kasım ayında Samsun'un Boccia Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Kulüp olarak şu anda Boccia Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Boccia sporu, ağır engellilerin yaptığını bir spor dalıdır. 1.5 yıldır haftanın her günü antrenman yaparak çalışmalarımıza devam ediyoruz. BC1, BC2, BC3 ve BC4 olmak üzere 4 kategoriden oluşuyor. Bizim en ağır grubumuz BC3 grubu. Biz kulüp olarak 4 kategoride de yarışacağız. Samsun'un ev sahipliği yapacağı Boccia Türkiye Şampiyonası'nda derece elde etmek istiyoruz. Takımımıza güveniyoruz." 
2008'DE KURULDU
Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nün 2008 yılında kurulduğunu belirten Başkan Mehmet Yaşar da şöyle konuştu:
"Amacımız ferdi sporcular yetiştirmek. Şuana kadar da ferdi dallarda 5 oyuncumuzu milli takıma kazandırdık. Bunun yanı sıra Boccia sporuna ağırlık vermeye başladık. Boccia sporcularımız, gerçekten çok özel insanlar. Çünkü en ağır engelli arkadaşlarımız. Belki de vücut fonksiyonlarını hiçbir şekilde kullanamayan bu arkadaşlarımızın, yaptığımız çalışmalarla topluma girmelerini, milli takıma gidebilmelerini ve kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyoruz. Bizim amacımız skordan çok, böyle ağır engelli arkadaşlarımızı topluma kazandırabilmek. İnşallah ileride daha iyi işler yapacağız."

FOTOĞRAFLI