Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ANFA Genel Müdürlüğü, 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali’ndeki yerini aldı. Festival boyunca ANFA standında birbirinden renkli gösteriler sahnelenecek.

7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali oldukça renkli görüntülere sahne oluyor. Birbirinden ünlü isimlerin sahne aldığı Büyük Ankara Festivali’nde ANFA Genel Müdürlüğü de oldukça renkli bir stant kurdu. Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, bitki evi, serbest köy, Feyza Gürsey Bilim Merkezi, at gösterileri, binicilik ve birbirinden ilginç bitki tasarımlarının yer aldığı ANFA Genel Müdürlüğü standında festival boyunca oldukça renkli görüntüler yer alacak.

Bunlardan biri de kadim Türklerin at oyunları gösterisi. Peştanlı tarihi atlı savaş sanatları ve atlı akrobasi gösterisi festival süresi boyunca sergilenecek. Her akşam iki ayrı gösteri saat 20.00’de ve 22.00’de olmak üzere festival ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Kılıç, mızrak, kalkan, cida, akrobasi ve Türk okçuluğunun kullanıldığı gösteride Osmanlı savaş sanatı ve kültürü yansıtılıyor. Yaklaşık 16 dakika süren bu muhteşem gösteride aynı zamanda geleneksel Osmanlı savaş sanatları kıyafetleri de tanıtılmış oluyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu kadim kültürü yeniden yaşatmayı amaçlayan bu gösteri, festival boyunca ANFA Genel Müdürlüğü standında günde iki kez izleyiciyle buluşacak.