Manisa’nın Yunusemre ilçesinde geleneksel hale getirilmesi amaçlanan ‘Engelsiz Film Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin açılış ve kapanışında sahne alan ODTÜ Ülkem Koleji İlkokulu halk oyunları ekibinin sergilediği ‘Beyaz Baston Ritim Gösterisi’ ise büyük ilgi gördü.
Yunusemre İlçesi Kent Konseyi ve Altınokta Körler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Engelsiz Film Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.
Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket eden Yunusemre Belediyesi engellilere yönelik sesli betimlemeli ve işaret dili animasyonlu sinema filmi gösterimi sundu.
İki gün süren programın ilk gününde ‘Eyvah Eyvah 3’, ikinci gününde ise ‘Entel Köy Efe Köye Karşı’ sinema filmleri gösterime girdi.
Yunusemre Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliklere Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Kent Konseyi üyeleri, engelli vatandaşlar ve çocuklar katıldı.
ENGELLİ OLMAK BİR KUSUR DEĞİLDİR
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, engelli olmanın bir kusur olmadığını vurgulayarak “Engelli olmak bir eksiklik değil. Hepimiz bir aileyiz. Sizi bizden bir parça olarak görüyoruz. Bu bakımdan özellikle kollanması ve elinden tutulması gereken başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere yaşlılarımız, çocuklarımız ve kadınlarımız her kim var ise hepsini bir ve bütün olarak görüyoruz. İmkanlarımızın el verdiği ölçüde önümüzdeki dönemde engelli kardeşlerimize yönelik pek çok çalışmamız olacak. Sizler ile beraberiz, sizlerin yanındayız.” diye konuştu.
“MANİSA’DA BİR İLKİ YAŞAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan ise Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak Manisa’da bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Engelliler ile bir arada olmayı amaçladıklarını vurgulayan Arslan, “Engelsiz Film Festivali ilk kez geçen yıl Ankara’da yapılmıştı. Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından da bugün burada ikincisi organize ediliyor. Amacımız engelli dostlarımız ile bir arada olmak onlarla güzel şeyler paylaşmak. Etkinliğimiz iki gün sürecek. Bu etkinliğimizi Engelsiz Film Festivali haftası şeklinde getirmeyi hedefliyoruz. Engelli Meclisi olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ODTÜ Ülkem Koleji İlkokulu halk oyunları ekibi, ‘Değerler Eğitimi Projesi’ kapsamında Beyaz Baston Ritim Gösterisi hazırladı. Gösterinin ardından Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, ODTÜ Ülkem Koleji öğrencileri ve salonda bulunan tüm çocuklara hediyelerini takdim etti. Başkan Çerçi sıcak görüntülere sahne olan etkinlikte engellilere yakın ilgi gösterdi.