Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, () - GİRESUN Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ‘nce düzenlenen 1. Karadeniz Giresun Bisiklet Festivali başladı.
29 Temmuz- 1 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivale değişik şehirlerden katılan ve bu sabah Piraziz ilçesinden yola çıkan yaklaşık 100 bisikletçi,  Giresun Valiliği önünde törenle karşılandı. Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hulusi Güleç, Giresun’un ülke ve dünya genelinde tanıtılmasını amaçladıklarını belirterek, festivali geleneksel hale getirmeyi planladıklarını anlattı, "Dünya çapında ünlü bisikletçileri şehrimize getirip, yaylalarımızı tanıtmak, kültür varlıklarımızla buluşturmak istiyoruz" dedi. Festival programıyla ilgili bilgi veren Güleç, sabah yola çıkacak bisikletçilerin yaylalarda pedal çevireceğini, festivalin cumartesi günü valilik önünde yapılacak törenle tamamlanacağını söyledi.
KARAHAN: SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLERİMİZ SÜRECEK
Giresun Valisi Hasan Karahan da, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin devam ettiğini belirterek, "Önümüzdeki haftada Ada’ya yüzme yarışması düzenleyeceğiz. Çeşitli sosyal faaliyetlerimiz artarak devam ediyor. Uzak diyarlardan pedal basarak geldiniz, hoş geldiniz. Giresun’un güzelliklerini bizlerle paylaşacaksınız, gittiğiniz yerlerde bunu anlatacaksınız ve Giresun’u tanıtacaksınız" dedi.
VALİ, HEDİYE BİSİKLETİ EMNİYET’E VERDİ
Vali Karahan, Piraziz ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Engin Güner tarafından kendisine hediye edilen bisikleti, "Çocukluğumda bisikletim olmadı. Bisiklet sürmeyi bilmiyorum" dedi ve bisikleti Giresun Emniyet Müdürlüğü’ne hediye etti.
Bisikletçiler törenin ardından Kümbet yaylasına doğru yola çıktı.

FOTOĞRAFLI