MEZARLIKTAKİ TÖRENE 100 BİN KİŞİ KATILDI
Tahir Elçi'nin cenazesi Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önündeki törenin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla merkez Bağlar İlçesi'ndeki Yeniköy Mezarlığı'na götürüldü. Elçi için Yeniköy Mezarlığı Camii'nde cenaze namazı kılındı. Buradaki ikinci törene, AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, ABD Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Bülent Tezcan ile CHP PM üyesi Gülseren Oranç, Mahmut Tanal, Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, İlhan Cihaner, HDP'li milletvekilleri Nimettullah Erdoğmuş, Osman Baydemir, Altan Tan, Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, Beşiktaş Belediye Başkan Murat Hazineder, Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadoğlu, İstanbul Barosu eski başkanı Turgut Kazan, bölgedeki baro başkanları, avukatlar, ailesi ve yakınları, Diyarbakır ve bölgedeki sanayici işadamları HDP, CHP il yöneticileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Eşbaşkan Fırat Anlı, sanatçılar ile yaklaşık 100 bin kişi katıldı.
PKK FLAMA VE MARŞLARI
PKK flamaları ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bayraklarını taşındığı törende AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde slogan atıldı. Zaman zaman PKK marşlarını da okuyan kalabalık, Elçi'nin cenazesinin taşınması sırasında ezilme tehlikesi geçirdi.
Tahir Elçi'nin cenazesinin Yeniköy Mezarlığı'nda hazırlanan mezara defnedilmesi sırasında, arkadaşları, yakınları ve çocukları sinir krizi geçirdi. Elçi'nin annesi ve bir kardeşi, mezarının başında gözyaşlarına hakim olamadı. Ağabeyi Ahmet Elçi de mezara toprak atılması sırasında kürek bulamadığı için elleriyle kardeşinin mezarına toprak atmaya çalıştı. Dini vecibeleri yerine getirildikten sonra imam, törene katılanlardan helallik istedikten sonra kalabalık dağıldı.

FOTOĞRAFLI