KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediyesi tarafından Tarihi Kentler Birliği Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı'nın (ÇEKÜL) Akademi Güz Dönemi ilk eğitiminin Kastamonu'da düzenleneceği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın üç yıl önce başlattığı kültürel ve tarihi proje seferberliği sonrasında Kastamonu'nun, 20-22 Eylül tarihleri arasında önemli bir eğitim toplantısına ev sahipliği yapacağı açıklandı.

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

"Tarihi Kentler Birliği ÇEKÜL Akademi tarafından 'Yerel Yönetimlere Yönelik Kültürel ve Kentsel Koruma' başlıklı eğitim ihtiyaç raporu doğrultusunda ülke genelinde üç ilde yapılması planlanan eğitim programı takvimi belli oldu. Bu takvime göre eğitimlerin Kastamonu, Amasya Merzifon ve İzmir Bergama'da yapılacağı açıklandı.

Tarihin medeniyet şehri, kültür merkezi, zengin tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle ÇEKÜL Vakfı'nın 7 Bölge 7 Kent Projesi kapsamına dahil edilen Kastamonu için önemi büyük olan toplantıda ilimizin tarihi sokak dokuları, kaya mezarları, kalesi, külliye ve medreseleri, ahşap işçiliğinin nadide örnekleri, müzeleri ve konakları başta olmak üzere sivil mimarlık örnekleri de tanıtılabilecek."