Konyaaltı Belediyesi, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın adını, Arapsuyu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çocuk parkına verdi.
Özgecan Aslan ismi Konyaaltı’nda ölümsüzleşiyor. Konyaaltı Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan karar neticesinde Özgecan Aslan ismi Arapsuyu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çocuk parkına verildi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın işkence görmesi ve hunharca
öldürülmesi nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını bildirdi. Özgecan Aslan isminin sürekli gönüllerde olacağını ifade eden Başkan Böcek, "Kadın cinayetlerinin son bulması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz, bunun başında da eğitimin geldiğini biliyoruz. Konyaaltı Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz” diye konuştu.
Arapsuyu Mahallesi’nde 600 Sokak’ta 915 metrekare alan üzerine yapımı tamamlanan park ile Konyaaltı Belediyesi, bölge halkına yeni bir yeşil alan kazandırmış olduğunu, parkın içerisinde, çocuk oyun grubu, yürüme yolları, sokak tipi fitness spor aletleri ve gece aydınlatması bulunduğunu
belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, ilçenin her mahallesinde park ve meydanları yeni bir tasarım anlayışıyla dizayn ettiklerini söyledi.