Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ve turizm dernekleri ile sivil toplum kuruluşlarının katkı sağladığı ’Ne Varsa Manavgat’ta Var’ etkinliği başlıyor.
Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan etkinlik yarın Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayacak. Toplam 85 firmanın katılacağı etkinliğin ilçe ekonomisine güç katacağını belirten MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgatlı tedarikçi firmalar ile konaklama tesisleri ya da toplu tüketim satın alması yapan firmaların bu etkinlikte buluşacağını belirtti. Boztaş, "Toplu satın alım yapan firmalara ne varsa Manavgat’ta var. Aradığınız her şeyi Manavgat’ta bulabilirsiniz diyoruz" şeklinde konuştu.
Bölgede bulunan tedarikçi firmaların alternatif pazarlar aramasına gerek kalmadığını söyleyen Boztaş, "Turizm alanında önünüzde 200 bin yataklı büyük bir pazar var ki, mal satmaları için pazar aramalarına gerek kalmıyor. Örneğin Manavgat’ta sadece otellerin yıllık 90 milyon ve üzerinde yumurta ihtiyacı var. Dolayısıyla firmalarımız mal ya da ürünün arkasında durma adına kurumsallaşsınlar. Pazar sahibi kurumlara da ne alırsanız Manavgat’ta var diyoruz" ifadelerini kullandı.
Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut ise bu yıl ilki gerçekleşecek etkinliği önemsediklerini belirtti. İlçenin Türkiye’nin en büyük yatak kapasitesine sahip olan yerlerden birisi olduğunun altını çizen Barut, bölgedeki turizmcilerin ürünlerini bölgedeki tedarikçi firmalardan temin etmesine ön ayak olan bir çalışma olacağını vurguladı.