Osmangazi Belediyesi tarafından hizmete açılan Türkiye’nin uluslararası standartlardaki ilk kaykay parkı, kaykay festivaline ev sahipliği yaptı. Yerli ve yabancı birçok kaykay sporcusunun katıldığı festivalde renkli ve heyecan verici görüntüler yaşandı.

Amerika’dan özel olarak gelen ekip tarafından Sukaypark’ta 800 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Türkiye’nin ilk uluslararası standartlardaki kaykay parkı, açılışın ardından kaykay festivaline ev sahipliği yaptı. İki disiplinde düzenlenen kaykay yarışlarına katılan yerli ve yabancı sporcular pistte bütün yeteneklerini sergilerken, ortaya adrenalin dolu görüntüler çıktı. Nefes kesen kaykay yarışması sonunda amatör Jam Session kategorisinde birinciliği Alparslan Ayhan kazanırken, ikinci Berkay Aydın, üçüncü ise Tolga Yiğit Saykök oldu. Pro Jam Session kategorisinde ise birinciliği Adem Ustaoğlu elde ederken, Berke Dikişçioğlu ikincilik, Yusuf Duran da üçüncülük kürsüsünde yer aldı. Yarışmada en iyi ve en zor hareketi yapan kaykaycının belirlendiği Best Trick kategorisinde ise Adem Ustaoğlu birinci, Halis Kara ikinci, Erkan Özdemir de üçüncü oldu. Gelecek vadeden sporculara verilen özel ödülü ise Deniz Saadet ve Bora Tok isimli sporcular aldı.

Dereceye giren sporculara kupa ve ödüllerini veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Türkiye’nin uluslararası standartlardaki kaykay pistini hizmete açarak kentimize kazandırdık. Kaykay parkı ve düzenlenen bu yarışma Türkiye’nin bu spordaki olimpiyat yolculuğunun ilk adımını oluşturuyor. Kaykay branşı olimpiyatlara girdi ve ilk kez 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yer alacak. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları’na ve daha sonraki olimpiyatlara Türk sporcular katılma hakkı kazanır. Bu spora gönül veren sporcular, tesis olmadığı için sokaklarda kayıyorlardı. Artık istedikleri zaman buraya gelerek dünyadaki diğer sporcular gibi uluslararası standartlardaki bir pistte kayabilecekler. Pistin ışıklandırmasını da yaparak her saat sporcuların hizmetine sunacağız. Tesisleri inşa etmek zor olduğu kadar, bu tesisleri ayakta tutmak daha da zor. Bu tesisi ayakta tutacak olanda bu spora gönül veren sporcularımızdır. Ülkemizi temsil edecek birbirinden yetenekli sporcular yetiştirmek adına bu branşa olan desteğimizi sürdüreceğiz. Bu spora gönül veren bütün gençlerimize bundan sonraki spor kariyerlerinde başarılar diliyorum” dedi.