Yüksel KOÇ/İSTANBUL, () CHP eski İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın Twitter fenomeni Fuat Avni ile Twitter üzerinden yazdığı iddia edilen mesajlara atıf yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast planladığı haberini yapan Akşam Gazetesi’nin sorumlu yazı işleri müdürü Mustafa Dolu aleyhine “Zincirleme hakaret” ve “Zincirleme iftira” suçlarından 11 yıl 8 ay hapis cezası istemiyle açılan davaya başlandı.
Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına Umut Oran’ı temsilen Avukat Turgut Kazan, Mustafa Dolu’nun Avukatı Begüm Yılmaz katıldı. Mustafa Dolu, sağlık sorununu gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı. Duruşmaya gelmeyen sanığın savunması alınmadığı için tarafların bir talebi olmadı. Mahkeme, sanığın belgeye dayalı mazeretin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi. Mahkeme, bir dahaki duruşmaya katılması için sanığa tebligat çıkarılmasına karar verdi.
İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Akşam Gazetesi’nin, 17-19 ve 20 Şubat 2015 tarihinde yayınladığı haberler üzerine o dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan eski İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın şikayetçi olduğu hatırlatılıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen şikayet dilekçesinin yetkisizlikle kendilerine gönderildiği belirtilen iddianamede, şikayete konu haberde Fuat Avni ile Oran’ın Twitter üzerinden mesajlaştığı, bu mesajlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast planı yapıldığı bilgisine yer verildiği belirtiliyor.
İddianamede, Akşam Gazetesi’nin Sorumlu Yazıişleri Müdürü Mustafa Dolu için, “Sesli ve görüntülü bir ileti ile alenen zincirleme hakaret” ve “Basın yoluyla zincirleme iftira” suçlarından 11 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.