Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından organize edilen ‘Unlu Mamulleri Meslek Ortak Komite Toplantısı’, Gaziantep Üniversitesi “Teknopark VIP” salonunda gerçekleştirildi.
Toplantının açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Bayram, ülkenin gelişmesi için üniversitelerin değiştiğini söyledi. Üniversitelerin hem toplumla, hem sanayi ile içli, dışlı olma noktasına doğru hedefleri olduğunu aktaran Bayram, “Gaziantep Üniversitesi bu şehrin stratejik kurumlarından bir tanesi. Bu anlamda da bizim için en önemli şey Teknopark ve kurulmasından sonra da TargeT Teknoloji Transfer Ofisidir” dedi
Gaziantep Teknopark AR-GE Uzmanı Onur Akar ise yaptığı sunumda, Teknopark Kavramı, Teknopark’ın görevleri, Gaziantep Teknopark’ın alt yapısı ve yeni dönem hedeflerini anlattı.
TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Ekrem Tekin de, TargeT’in faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. İşin Merkezinde AR-GE yapan ve AR-GE ile ilgili her türlü desteğe ve işbirliğine hazır bir kurum olduklarını söyleyen Tekin, 2023 hedeflerine ulaşmak için AR-GE kaynaklarının sürekli artırıldığını kaydetti.
Gaziantep Gıda Mühendisliği Bölümü ile ilgili teknik bilgiler içeren sunum yapan TargeT Teknoloji Transfer Ofisi AR-GE ve Yenilik Uzmanı ve Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Arş. Gör. Fatih Balcı yapığı konuşmada, “Bölümümüzün akademik kadrosu çok güçlü. Türkiye çapında tanınmış, alanlarında uzman hoca kadromuz var. Bölümümüz en önemli özelliği yüksek kaliteli ürün üretme, teknolojinin ve bilimin yüksek kalite de sağlıklı yaşamla buluşmasına destek veren misyonda mühendisler yetiştirmesi. Üniversitemiz ve bölümümüz şehirle iç içe girmiş bir durumda. Şehrin ihtiyacına göre çalışmalar sürdürüyoruz. Hububat ve Antep Fıstığı alanında çalışan ve bu konuda uzman hocalarımızın da olduğu kırk yıllık geçmişi olan güçlü bir bölümümüz var.2014 yılında toplam yüz tane intörn mühendisi sanayi ile buluşturduk” dedi.
GSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özgüler de yaptığı açıklamada, unlu mamullere yönelik üretim yapan meslek komitelerinin bu tür toplantılarda bir araya gelerek ortaklaşa hareket etmesini son derece faydalı bulduğunu belirtti. Özgüler “Gaziantep Teknopark ve TargeT Teknoloji Transfer Ofisi’nin üniversite-sanayi işbirliğini geliştirme noktasındaki faaliyetlerini önemsediğini sözlerine ekledi.
Toplantı karşılıklı görüş ve sorular ile sona erdi.
Toplantıya, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Ekrem Tekin, Teknopark AR-GE Uzmanı Onur Akar, TargeT Teknoloji Transfer Ofisi AR-GE ve Yenilik Uzmanı Arş. Gör. Fatih Balcı, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özgüler ile Mutlu Makarna, Orkide Pastanesi, Pınar Bulgur, Simaş Bulgur, Tat Makarna, Fedaioğlu Gıda, Özipek Unlu Mamulleri, Nur Ekmek firmalarından yetkili ve yönetici katıldı.