442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 24. ve 25. maddeleri gereğince, İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın başkanlığında yapıldı.
Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve İl İdare Şube Başkanları katıldı.
“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”
Toplantının açılışında konuşan Vali Tuna, son dönemde ülkenin huzurunu, milletin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik yapılan terör olaylarını şiddetle kınadıklarını ve bu uğurda vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren şehitlerimizi rahmetle andıklarını belirtti. Vali Tuna, Türk milletinin huzurunu kimsenin bozamayacağını dile getirdiği konuşmasında, yaralı gazilere acil şifalar, acılı şehit ailelerine de sabır dilediklerini iletti.
KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ
Hizmet kalitesinin arttırılması ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması açısından bu tür toplantıların önem arz ettiğini dile getiren Vali Tuna, kamu kurum ve kuruluşlarına gelen vatandaşların taleplerinin anında incelenerek sorunların en kısa zamanda mahallinde çözümlenmesini, vatandaşların hoşgörü ve güler yüzle karşılanmasını istedi. Vali Tuna, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların, vatandaşların haklı istek, şikayet ve sorunları ile yakından ilgilenmelerinin asli bir görev olduğunu hatırlattı.
Kamuda birlik ve beraberlik sağlanarak, hizmetlerin daha etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla yapılacak çalışmaları anlatan Vali Tuna, demokrasilerde devletin sadece ‘emreden değil’ aynı zamanda ‘hizmet üreten’ bir teşkilat olduğunu söyledi. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarının gereken hassasiyeti göstermesini dileyen Vali Tuna, daha sonra gündem maddelerini katılımcılarla paylaştı.
Görüş ve temennilerin aktarılmasının ardından toplantı sona erdi.