Cavit AKGÜN / MUĞLA, ()- CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, IŞİD terör örgütü mensuplarının Türkiye'de tedavi edildiğine ilişkin iddialar hakkında, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından cevaplanması talebiyle yazılı soru önergesi verdi.
IŞİD terör örgütünde komutan olduğu ve Kobani'de, YPG ile girilen çatışmada yaralandığı belirtilen Emrah Ç.'nin, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edildiği iddialarını gündeme getiren Milletvekili Demir, "Türkiye'nin birçok yerinden, IŞİD üyelerinin tedavi edildiğine dair duyumlar alıyoruz. Denizli'de IŞİD terör örgütü komutanı olduğu iddia edilen kişinin tedavi edildiği, Denizli Valiliği tarafından da doğrulanmıştır" dedi. Bu iddialarla ilgili bilgi isteyen Demir, terör örgütüne mensup birinin Türkiye'de tedavi edilmesinin, sınır güvenliği için tehdit oluşturduğunu ifade ederek, Türkiye'de başka hastanelerde tedavi edilen kaç IŞİD üyesi olduğunu sordu. Demir, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk'e ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na şu soruları yöneltti:
"IŞİD örgütünde komutan olduğu ve Kobani'de, YPG ile girilen çatışmada yaralandığı belirtilen Emrah Ç.'nin, PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edildiği, sosyal medyada bazı kişiler ve çeşitli yayın kuruluşları tarafından iddia edilmiştir. Bu iddia, Denizli Valiliği tarafından da doğrulanmıştır. Bu bağlamda, bu iddiaların gerçekliği nedir? Terör örgütü olarak kabul edilen IŞİD örgütüne mensup bir kişinin, Türkiye sınırları içerisinde bir hastanede tedavi ediliyor olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye'de başka hastanelerde tedavi edilen IŞİD örgütü üyesi kaç kişi vardır? Hayatını insanlık hizmetlerine adayarak din, milliyet, cinsiyet, ırk ve parti farklarının göreviyle vicdanı arasına girmesine izin vermemek üzere Hipokrat yemini eden hekimler ve sağlık çalışanları, her kim olursa olsun her kişinin muayenesi ve tedavisini yapmakla yükümlüdür ancak maalesef Gezi'de yaralıları tedavi eden hekimler ve sağlık çalışanları, mesleklerinin gereği olarak yaralılara tedavi ettikleri için hedef gösterilmiş, görevlerini yapan hekimlere ve sağlık çalışanlarına soruşturma açılmıştır. Bu çifte standart değil midir?"

FOTOĞRAFLI